ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Säkerhetschef till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Säkerhetschef till VA SYD

Vill du arbeta med säkerhetsskydd i en av samhällets viktigaste funktioner? Som säkerhetschef på VA SYD kommer du att vara en viktig del i att bygga vår nya säkerhetsorganisation. 

Din kommande rol
Ditt övergripande ansvar som säkerhetschef är att säkerställa att VA SYDs verksamhet bedrivs enligt säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen och tillhörande föreskrifter. Vidare ingår omvärldsbevakning samt kontinuerlig dialog med våra medlemskommuners säkerhetsrepresentanter, såväl som externa aktörer. Utöver säkerhetsskyddet kan även andra säkerhetsområden komma att inkluderas i rollen.

Säkerhetschefens ansvar och arbetsuppgifter innefattar att:

 • Övergripande ansvara för att kontrollera säkerhetsskyddet; informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet

 • Ansvara för VA SYDs säkerhetsskyddsanalys och säkerhetskyddsplan

 • Besluta om inplacering i säkerhetsklass, utföra säkerhetsprövningar och hantera behörigheter

 • Planera och genomföra utbildningar för anställda

 • Delta i säkerhetsskyddade upphandlingar

 • Stötta organisationen i frågeställningar avseende säkerhetsskyddsfrågor internt samt representera, och vara behjälplig, vid externa ärenden

I VA SYDs pågående organisationsöversyn lyfts säkerhetsfrågorna och du kommer att ha en stor möjlighet att påverka den framtida säkerhetsorganisationen.

Säkerhetschefen rapporterar till förbundsdirektören och rollen är placerad på VA SYDs huvudkontor i centrala Malmö men du arbetar inom hela VA SYDs geografiska verksamhetsområde. Till din hjälp finns flera säkerhetsrelaterade befattningar i organisationen.

Vi erbjuder
Du kommer till en arbetsplats med stolthet över vårt samhällsviktiga uppdrag och du får en fantastisk möjlighet att leda arbetet med att vidareutveckla VA SYDs säkerhetsarbete! Vi söker dig som vill leda i enlighet med VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet i en verksamhet som ständigt utvecklas. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Vem är du?
Som säkerhetschef är du resultatinriktad och strukturerad, med förmåga att leda och samordna arbete. Du har hög integritet med mod att utmana strukturer och våga flytta gränser, samtidigt som du är lösningsorienterad utifrån verksamhetens behov. Du bygger naturligt goda relationer med interna såväl som externa aktörer genom din goda kommunikation och lyhördhet.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har:

 • Flerårig erfarenhet av arbete inom säkerhetsområdet i en samhällsviktig verksamhet, offentlig förvaltning, krisberedskap och/eller civilt försvar

 • Relevant eftergymnasial utbildning

 • Utbildning inom säkerhetsskydd från MSB, Försvarshögskolan eller motsvarande

 • Erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, då tjänsten innefattar kommunikation internt och externt, bland annat med olika myndigheter.

 • Svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

 • Körkort B

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

Här hittar du kartan över VA SYDs produktionsanläggningar och arbetsplatser.

 

Dela detta jobb

Säkerhetschef till VA SYD

VA SYD