ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Samhällsbyggnadschef till Vimmerby kommun

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Samhällsbyggnadschef till Vimmerby kommun

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Genom våra värdeord Ansvar, Mod och Fantasi arbetar vi som kommun för att ge bästa tänkbara service och omsorg till våra invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Dessa värdeord genomsyrar vårt förhållnings- samt arbetssätt och är något vi alla bär med oss i det dagliga arbetet.

Vi söker nu en Samhällsbyggnadschef som vill vara med och vidareutveckla Vimmerby kommun och stärka vår kommuns lokala attraktionskraft med ambitionen att Vimmerby kommun ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i.

Om tjänsten 

Samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för många viktiga samhällsfunktioner inom kommunen.

I rollen som Samhällsbyggnadschef har du det övergripande ansvaret för enheterna: kost- och lokalvård, fastighetskontoret, gatukontoret med mark och exploatering samt säkerhet- och räddningstjänst. Du har arbetsmiljö- och ekonomiansvar samt leder och samordnar arbetet inom samhällsbyggnadsavdelningen. Du bär även det övergripande ansvaret för frågor inom dessa områden och arbetar genom dina fyra enhetschefer. Vidare ansvarar du för personal och ekonomi, är frontfigur och ledare för avdelningen och driver realiserandet av politiskt viktiga ärenden i samhällsbyggnadsfrågor. Du har även samordnande ansvar för kommunens investeringar och beställningar samt förslag till fysisk planering.

Samarbetet med kommunens verksamheter är mycket viktig, då du i mångt och mycket är länken i de flesta samhällsbyggnadsfrågor och skapar på många sätt flera av de förutsättningar som dina kollegor i andra funktioner inom kommunen har att leverera utifrån.

Du ingår i kommundirektörens koncernledningsgrupp och har i den ett viktigt uppdrag att se till Vimmerby kommuns utveckling i ännu bredare perspektiv; med ett framtids- och helhetsperspektiv tillsammans med dina kollegor och din närmaste chef Kommundirektören.

Vimmerby kommun befinner sig i en utmanande fas där man har ett behov av en ledare med stort samhällsengagemang, som trivs med att samarbeta och samverka med andra människor och verksamheter för att se till det bästa för kommunens framtid.

Profil 

Vi lägger stor vikt vid personlig potential men för att lyckas i rollen behöver du ha:  

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

  • Erfarenhet av att leda och driva verksamhet

  • Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation

  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

  • Gedigen ekonomisk förståelse

  • God förmåga att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift

  • God digital vana

Som person ser vi att du har förmågan att planera och organisera resurser på ett effektivt sätt, men att du också kan hantera när saker inte riktigt går enligt plan och i det läget upprätthålla engagemang och målfokus. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan både kommunicera förväntningar och ställa krav på din omgivning. Du har lätt för att anpassa dig till olika personer, inger förtroende hos din arbetsgrupp och kan utan problem agera synligt, tryggt och utåtriktat i din roll. Vidare ser vi att du är en person som snabbt kan lyfta potentiella problem, som hanterar oväntade situationer med ett lugn och anpassar dig till snabba förändringar.

Som samhällsbyggnadschef ska du även kunna agera utifrån ett helhetsperspektiv med kunskap om den egna organisationen och marknaden, samt kunna prioritera ekonomiska resultat. Du är medveten om dina styrkor och tar till hjälp när det behövs och har således ett prestigelöst förhållningssätt i ditt arbete där du är öppen för att ta lärdom av andra personer och deras erfarenheter. 

B-körkort krävs. 

Denna tjänst kan komma att placeras i säkerhetsklass, varpå en godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen kan komma att ske innan anställning.

Anställningens omfattning 

Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Beräknat tillträde: enligt överenskommelse 

Ansökan 

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att skicka in din ansöka redan idag! Sista ansökningsdatum är onsdagen den 30/11.
Intervjuer planeras att genomföras under vecka 50. 

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Cornelia Moberg

HR-konsult

 

cornelia.moberg@vimmerby.se

 

Dela detta jobb

Logga
Samhällsbyggnadschef till Vimmerby kommun

Vimmerby kommun