ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Sektionschef inköpskvalitet sökes till Saab Dynamics

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Sektionschef inköpskvalitet sökes till Saab Dynamics

Nu har du möjlighet att bli en del av SQA-teamet på Saab i Karlskoga och bidra till att öka leverantörskvalitén på Saab Dynamics ytterligare. Du kommer att jobba i teknikframkant med strategiskt viktiga produkter i samarbete med svenska och europeiska leverantörer.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden.

Inköpskvalitet är en avdelning inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Avdelningen är ortsövergripande med kontor i Linköping och Karlskoga. Avdelningen består för närvarande av 28 medarbetare men växer ständigt. Arbetet sker tillsammans med inköpare inom varugrupperna: Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan, System samt Elektronik.

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef inköpskvalitet kommer du att operativt leda en sektion med ca 15 medarbetare. I rollen ingår även att delvis arbeta som Supplier Quality Engineer med leverantörsansvar. Som sektionschef representerar du inköpskvalitet på möten för daglig styrning, projektmöten, i styrgrupper och andra förekommande mötesforum. Du deltar även aktivt i ledningsgruppen för inköpskvalitet, samarbetar med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget samt har ett samarbete med systersektionen i Linköping.

Ett urval av arbetsuppgifter:

  • Säkerställande av implementationen av Saab:s inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner.

  • Kvalitetssäkring av inköpta artiklar, material och delsystem.

  • Ansvar över kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar.

  • Delta i inköpsberedning.

  • Genomförande av revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer.

  • Hantering av reklamationer för material som inte uppfyller specifikation och granskning av leverantörernas reklamationssvar.

  • Driva förbättringsprogram med leverantörer.

  • Övervakning av leverantörernas kvalitetsprestanda och driva korrigerande åtgärder för de leverantörer som inte når målen.

Placeringsort är Karlskoga och resor förekommer inom Sverige och Europa i viss utsträckning.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område alternativt en gedigen erfarenhet inom kvalitetsområdet. Du har även erfarenhet av kvalitetssäkring och har goda kunskaper om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys och liknande. Det är meriterande om du har dokumenterad kompetens inom processrevision och kvalitetssäkring av ytbehandlings- och målningsprocesser. Det är även meriterande om du har Six Sigma Black Belt.

Du är en strukturerad och analytisk person med stark kommunikativ förmåga. Vidare har du tidigare erfarenhet av att leda personal och är trygg i din ledarroll. Du talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska.

Information och ansökan

I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta, Tobias Björk tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, tobias.bjork@axoconsulting.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Karlskoga

Län

     Örebro län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/239

Kontakt

     Tobias Björk, 070-977 51 00

Publicerat

     2021-11-23

Sista ansökningsdag

     2021-12-12

Dela detta jobb

logga
Sektionschef inköpskvalitet sökes till Saab Dynamics

AxÖ Consulting