ledningsjobb.se

Sektionschef Rasbrytning

Företag LKAB
Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Sektionschef Rasbrytning

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Gruva Rasbrytning, NGR, ansvarar för att bryta och leverera råmalm på ett säkert och hållbart sätt som en del av gruvans produktionskedja. Sektionen består av ett flertal arbetsplatser samlade kring driften och underhållet av våra lastområden och gruvans överhängande styrning; ett arbete som främjar god kommunikation och samarbete över arbetsplatserna. Hos oss hittar du arbetsplatserna för Gruvstaben, Laddning och Skrotning, Lastning, Skivunderhåll, Schaktrenovering samt Lastmaskinsunderhåll. Vi står nu som en central del i LKAB:s automatiseringsresa och bidrar till framtidens gruva med vår långa erfarenhet och våra kompetenta medarbetare.

Om tjänsten

Ser du den inneboende potentialen hos dina medarbetare och drivs av att ge dem och organisationen förutsättningar att utvecklas? Nu har du möjlighet att göra det som en del av vår utvecklingsresa i världens största och modernaste underjordsgruva för järnmalm. Vi söker dig som är vår nästa innovationsrika och entusiasmerande sektionschef.

Som sektionschef för Rasbrytningen ingår du i ledningsgruppen för Kiruna Underjordsgruva tillsammans med gruvans övriga fyra sektioner samt specialister ur stödfunktioner. I rollen har du det övergripande ansvaret för den totala verksamheten inom din sektion. Vilket innebär att du, tillsammans med dina medarbetare arbetar målstyrt och strukturerat.

Som en del av oss i gruvan har du stort handlingsutrymme och omges av drivna medarbetare och kollegor, därför är din viktigaste uppgift att leda, entusiasmera och utveckla din sektion i samklang med övriga funktioner inom gruvan.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper, vilket för oss innebär att du agerar relationsbyggande och är en förebild för dina medarbetare. Du har ett starkt intresse för ständiga förbättringar och har en förmåga att lyfta andras goda idéer och initiativ samt skapa förutsättningar för dessa att uppstå och utvecklas.

För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha teknisk eller industriekonomisk akademisk utbildning samt tidigare ledarerfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-02-28.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Avdelningschef Nils Stenberg 070-342 1992 eller Sektionschef Per Brännman 070-342 1399.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070-374 4932

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Björn Åström, 0980-72903
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Dela detta jobb

Sektionschef Rasbrytning

LKAB