ledningsjobb.se

Sektionschef Sjötrafik

Är du en erfaren och trygg ledare som vill leda arbetet med att förvalta och vidareutveckla våra trafikavtal rörande sjötrafik?

Om tjänsten
Trafikförvaltningen söker nu en sektionschef till vår Sjötrafiksektion. Sjötrafiken består av 15 medarbetare och är en av trafikavdelningens 10 sektioner. Sektionschefen ingår i trafikavdelningens ledningsgrupp.
 
Idag trafikeras skärgården och pendelbåtstrafiken av ett 60-tal fartyg där trafikförvaltningen äger 25 av dem. Resterande flotta är leverantörsägd. Sjötrafiksektionen ansvarar för att arbetet löper enligt avtal genom att följa upp servicenivåer, leveranser och kostnader men även för utveckling av avtalen.  
 
I rollen som sektionschef ansvarar du bl a för att:

- Leda och följa upp sektionens leverans och resultat mot verksamhetens mål
- Säkerställa sektionens kompetensförsörjning och resursplanering
- Ha en löpande dialog med samarbetspartners samt externa intressenter som t ex kommunerna, politiken och olika intresseföreningar
- Ha ett nära samarbete och dialog med andra funktioner inom trafikförvaltningen
- Ha en löpande dialog med politiska företrädare

I rollen finns även ett ansvar för Sjötrafikberedningen i region Stockholm.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:
 
- SL Access-kort
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
För att trivas i rollen är du en erfaren och kommunikativ ledare. Du är resultatorienterad och affärsmässig med förmåga att skapa goda förutsättningar för samverkan och affärsrelationer med både interna och externa parter. Vi tror att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom transportsektorn och har ett intresse för sjötrafik. Genom att coacha, motivera och stärka sektionens medarbetare, bidrar du till att skapa de bästa förutsättningarna för en sammansvetsad sektion.

Vidare har du:

- Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning 
- Flerårig erfarenhet av direkt ledning med ekonomi-, personal- och planeringsansvar

Det är meriterande om du har en genomgången ledarskapsutbildning samt erfarenhet av förhandlingsarbete och offentlig upphandling. 

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Amanda Svensson, tfn 08-686 1982. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 33 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. 

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 22 april 2020. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Nyckelord: ledare, sjötrafik, transport

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte, på grund av GDPR. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Yrkesområde
Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Arbetsplats
Stockholm

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Ulrika Falk 
Rekryterare
contacticon mobile 08-686 3368
Amanda Svensson 
Biträdande avdelningschef, Trafikavdelningen
contacticon phone 070-7861982

Fackliga representanter
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Referensnummer
169426

Dela detta jobb

Sektionschef Sjötrafik

Trafikförvaltningen, Region Stockholm