ledningsjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Socialförvaltningen gör skillnad i människors liv. Varje vecka möter vi medmänniskor i personliga, intressanta och viktiga möten och vi medarbetare brinner för att hjälpa till och göra skillnad!
De människor vi möter har ett behov av hjälp och stöttning.  Våra insatser och stöd ska så långt som möjligt medverka till att brukare ska kunna leva och bo som självständiga medborgare i samhället. Att lyckas för oss innebär att alltid ha brukarens behov i centrum. Vårt arbete är viktigt och betydelsefullt!

Verksamheten har ansvar för myndighetsutövning och verkställighet av alla beslut enligt LSS. Den är indelad i två sektioner och vi söker nu en sektionschef vars ansvar blir våra grupp- och servicebostäder, för tillfället sjutton gruppbostäder samt tretton servicebostäder. Under 2020 planeras ytterligare en gruppbostad.

Arbetsuppgifter
Tänk dig att du i din sektionschefsroll på Falu kommun får möjligheten att leda och inspirera en sektion där stora möjligheter finns att lyfta dina medarbetare. Tänk dig att få arbeta med att skapa en prestigelös och lärande kultur, parallellt med att du arbetar med våra visioner och planerar verksamheten på längre sikt. Vi ger dig rätt förutsättningar att lyckas tillsammans med socialförvaltningens ledningsgrupp. Räkna också med att du har mycket stöd av vår HR-organisation samt övriga stödfunktioner.

Du kommer i rollen att ha övergripande personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för 11 enhetschefer. Verksamheten står inför ett expansivt skede och tillsammans med enhetscheferna kommer du att driva verksamhetens utvecklings- och förändringsarbete och arbeta för att skapa ett välfungerande team. 

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Högskoleexamen inom samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning, alternativ annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- Flerårig erfarenhet av chefs-/ledarskap med innefattande personal-, budget- och arbetsmiljöansvar

- Tidigare erfarenhet av förändringsarbete 

Personliga egenskaper
Tyngden i uppdraget ligger på ledarskapet och därför söker vi dig som är coachande, inspirerande samt har förmågan att motivera dina medarbetare. Du står för ett kommunikativt ledarskap och drivs av att arbeta för att andra ska växa och utvecklas i sina roller. Du är ledaren med ett gott omdöme och förmågan att ge ditt team en tydlig riktningskänsla i arbetet.

Du har även förmågan att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och göra rationella bedömningar. Du har ett systematiskt arbetssätt där du gör tydliga och effektiva prioriteringar. 

Meriterande kvalifikationer

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Erfarenhet och kunskap av LSS lagstiftning 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Oreglerad arbetstid. 

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Övrigt

”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.” Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply.

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Upplysningar

Ylva Renström, socialchef: ylva.renstrom@falun.se

Fackliga företrädare

Christina Johansson, Vision: 023-821 10, christina.johansson@falun.se

Karolina Roos, Ledarna: 023-863 30, karolina.roos@falun.se

Kommunal Bergslagen, sektion Falun: 010-442 81 69, falun.bergslagen@kommunal.se 

Kontaktinformation
Ylva Renström, Socialchef

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Logga

Sektionschef till LSS 

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2019-11-18

Ansök nu

Dela detta jobb