ledningsjobb.se

Södra Älvsborgs Sjukhus
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Välkommen till en arbetsplats med höga ambitioner och mycket kompetens.
Verksamhetsbeskrivning
Kliniken består av: Neurologiavdelning, mottagning och dagvård, rehabiliteringsmedicinsk vårdavdelning, mottagning och dagvård, reumatologmottagning, strokeavdelning, arbetsterapi rehab, central arbetsterapi och fysioterapi, enhet för dietister, enhet för logopeder, enhet för kuratorer och psykologer, ortopedteknik och fysioterapi rehab.

Om uppdraget 
Vi söker en sektionschef vars främsta uppdrag kommer vara att leda en del av klinikens första linjens chefer. Som sektionschef har du direkt ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar, du är direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du är också verksamhetschefens ställföreträdande vid frånvaro. Kliniken har två huvudfokus; rehabilitering och vård. Som sektionschef kommer du vara ansvarig för den sektion som arbetar med vårdnära verksamhet. Det innebär att du tillsammans med verksamhetschef och första linjens chefer ska leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån klinikens strategiska aktiviteter och mål.
Vi erbjuder arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet på kliniken.

Din profil
Du som söker tjänsten har relevant universitets- eller högskoleexamen. Det är meriterande om du har arbetat som sjuksköterska. Du som söker tjänsten har tidigare chefserfarenhet samt har ett stort intresse för chef- och ledarskapsfrågor. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av- och god förståelse för forskning, utbildning och undervisning och kan därmed skapa förutsättningar för detta inom verksamhetsområdet. Som chef och ledare uppfyller du Västra Götalandsregionens chefskriterier. (http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/ chefs--och-ledarskapsutveckling/) 

Vidare ser vi att du är en utvecklingsorienterad person och ser till den stora kliniken som helhet då varje enhet och sektion är viktiga för att skapa en god arbetsmiljö på hela kliniken. Uppdraget kräver att du har tydliga visioner för framtiden och arbetar mål- och resultatinriktat. Du är trygg i ditt ledarskap och är därmed ett föredöme, visar personlig omtanke och motiverar/ inspirerar dina medarbetare att utvecklas i sina yrkesroller och i organisationen. Förståelse för och vikten av att kommunicera, inspirera och bygga relationer internt såväl som externt är också betydelsefullt för tjänsten då det också ligger i ditt uppdrag att etablera och bibehålla viktiga samarbeten inom organisationen såväl som i regionen. Stor vikt kommer att läggas vid ledaregenskaper, samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att du trivs på din arbetsplats och vi värnar om våra medarbetares hälsa. Därför erbjuder vi dig förmåner och hälsofrämjande friskvårdsaktiviteter. Läs mer om våra förmåner:
http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare/

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer hållas under vecka 10. Varje kandidat kallas till två intervjuer där den ena är med arbetsgivare och den andra med fackliga representanter.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Efter överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Borås
Län    Västra Götalands län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/795
Kontakt    
Gunnar Helgesson, verksamhetschef, 033-616 14 62
Facklig företrädare    
Ann-Marie Pettersson, Kommunal , 033 - 616 20 37
Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033 - 616 21 92
Elena Exner, Ledarna, 0722-41 94 46
Publicerat    2020-02-07
Sista ansökningsdag    2020-02-23

Sektionschef till Neurolog- och Rehabiliteringskliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Dela detta jobb