ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sektionschef till Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet (SABH)

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-17

Ansök nu

Sektionschef till Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet (SABH)

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision beskriver Karolinskas inriktning; Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Karolinska Universitetssjukhuset ska leda hälso- och sjukvårdens utveckling. Det inkluderar svåra  sjukdomar där ingen fullgod behandling ännu finns, men också vård av sjukdomar där behandling förvisso finns men där vi ska vara bäst på att bota och lindra så många som möjligt i rätt tid och med rätt kvalitet.

Med våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn sätter vi patienten först, idag och i morgon.

Om oss

Inom den medicinska enheten erbjuder vi högspecialiserad och specialiserad vård inom barnneurologi, barnreumatologi, barnortopedi samt avancerad hemsjukvård. Den medicinska verksamheten ansvarar för en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser, sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet samt bedriver dagvård och mottagningar. Här arbetar idag cirka 60 läkare placerade i Solna och Huddinge. Den medicinska enheten bedriver såväl nationellt som internationellt ledande forskning inom ett stort antal områden och är en innovationsintensiv verksamhet. 

Sjukhusansluten avancerad hemsjukvård (SABH) möjliggör att vård och omsorg av sjuka barn kan ges dygnet runt i hemmet. SABH erbjuder sina patienter en individualiserad vård med ett barn- och familje-centrerat perspektiv. SABH är en dygnet runt verksamhet som ger tillgång till specialistsjukhusets resurser i form av sjukhusbaserade multiprofessionella mobila vårdteam.

Vi söker nu en sektionschef (SC) till SABH. 

Om tjänsten 

Du kommer att ansvara för vård/kvalitetsutfall och utveckling av SABHSABHs personal utgår från Astrid Lindgrens barnsjukhus (ALB) vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och samarbetar nära de olika pediatriska specialisterna på ALBs tre sajter dvs Solna, Huddinge och Danderyd såväl som från Sachsska Barnsjukhuset. Vi har tillgång till Karolinska Sjukhusets alla medicinska stödfunktioner. SABH vårdar barn i hela Stockholmsregionen.

SABH vårdar barn i alla åldrar med alla de pediatriska diagnoser som vårdas inom Region Stockholm. Vi vårdar även barn postoperativt, genomför även provtagningar och kontroller i hemmet före och/eller efter annan planerad vård. För mycket svårt sjuka barn erbjuder SABH palliativ vård och vård i livets slutskede. Vi samarbetar med Sveriges barnhospice Lilla Erstagården.

 Vi söker 

Vi söker dig som är trygg i din roll som barnläkare/specialistläkare och har ett intresse av att tillsammans med de andra i teamet runt barnet skapa de bästa förutsättningarna för barnet och familjen. Du är en handlingskraftig, driven ledare med lyhördhet för patientgruppers och medarbetares olika behov. Du är specialistkompetent och arbetar även aktivt i det kliniska arbetet med patienter. Du är en inspirerande och duktig ledare som har erfarenhet av praktiskt förbättringsarbete och projektarbete i team. Du förväntas vidare vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. 

Kvalifikationer
Krav: Specialistbevis i pediatrik och eller allmän medicin. 

Meriterande: Erfarenhet av ledande befattningar och chefsuppdrag samt erfarenhet från forskning och utbildning är meriterande. 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Läkarförbundet, Yvonne Dellmark

Telefon
lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se

Namn

SACO, Mikael Findler

Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se

Namn

Vårdförbundet, Rozita Zarif

Telefon
vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se

Namn

Kommunal, Madeleine Brunskog-Eriksson

Telefon
kommunal.karolinska@regionstockholm.se

Namn

Vision, Kristina Nilsson

Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Sektionschef till Sjukhusansluten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet (SABH)

Karolinska Universitetssjukhuset