ledningsjobb.se

Sektionschef till VO Arbetssökande Malmö

Ort
Utgår

2020-12-03

Ansök nu

Sektionschef till VO Arbetssökande Malmö

Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Region Syd

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?


Sektionens uppdrag

Vi söker nu en sektionschef till enheten VO Sök Malmö. Enheten har ca 290 medarbetare fördelade i 14 sektioner. Vi arbetar främst med arbetssökande boende i Malmö och har ett nära samarbete med Malmö stad. Du kommer ingå i enhetens ledningsgrupp där du förväntas ta initiativ och driva utvecklingsarbete samt ta ansvar för dina sakfrågor. En viktig del i arbetet som sektionschef är att samarbeta och samverka med kommunen, andra myndigheter och organisationer. 


Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar. Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du verkar för en god arbetsmiljö och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling av självledarskapet genom ett coachande förhållningssätt och tillämpning av feedbackkultur. Du arbetar för en inspirerande kultur som präglas av kund- och medarbetardrivet synsätt och ständiga förbättringar. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat, utveckling och fortsatta förnyelse. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och
ledningsfilosofi.


Grundläggande kvalifikationskrav

Skallkrav

  • Erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst sex månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet

Eller:

  • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

  • Erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst ett år


Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att:

Leda genom att uppmuntra andra: Skapa förutsättningar för medarbetare och kollegor att bidra, utvecklas och vara delaktiga genom att uppmuntra, utmana och synliggöra.

Utveckla det personliga ledarskapet: Utveckla kontinuerligt ledarskapet och söka självinsikt genom att ta sig an utmanande situationer och efterfråga feedback på sitt ledarskap.

Ta ansvar för helheten: Utgå från uppdraget och hantera komplexa problem och situationer. Ta ansvar för helheten genom att arbeta strukturerat och uthålligt mot uppsatta mål samt hjälpa medarbetarna att formulera, prioritera och följa upp konkreta mål.

Samverka med partners: Utifrån ett helhetsperspektiv skapa partnerskap med andra delar av organisationen och bidra till andras framgång och utveckling.

Fånga och påverka händelser i omvärlden: Utveckla former för omvärldsbevakning och extern samverkan i syfte att anpassa och utveckla verksamheten och skapa kundnytta.


Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0059 4254
Kontakt
  • Carolina Gianola, Enhetschef, 010-486 36 14
  • Pontus Andersson, Rekryteringspartner, pontus.andersson@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
  • Christofer Björk, ST, 010-486 14 49
  • Anette Hedman Åberg, SACO-s, 010-488 10 75
  • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
Publicerat 2020-11-05
Sista ansökningsdag 2020-12-03

Dela detta jobb

Sektionschef till VO Arbetssökande Malmö

Arbetsförmedlingen