ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Det finns  få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg.

Av kommunens drygt 35 000 invånare, så arbetar nära 3 500 personer i kommunens olika verksamheter. Här finns för- och grundskola på de flesta orter, högstadium på fyra olika platser och gymnasium centralt i kommunen. Kinna som är kommunens administrativa centrum är utsedd till Sveriges grönaste ort.

Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss ​​utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Om arbetsplatsen

Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet i ditt arbetsliv? Då skulle vi passa bra ihop – för det gör vi också.

Genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du möjlighet att växa – både som person men också i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med får ett helt samhälle att växa. Oavsett vad dina arbetsuppgifter är så kommer du göra livet för alla de som bor och verkar här lite enklare. Och det är något vi värdesätter högt. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära varandra, vår omvärld och framtiden. Vi vill vara ett närvarande samhälle som med lugn och värme står bakom ryggen och tar emot våra 35 000 invånare, 3 500 medarbetare och hundratals företagare. Då blir varenda medarbetare hos oss betydelsefull. Tillsammans ser vi till att ett helt samhälle fungerar.

Om rollen:

Som socialchef är du en avgörande länk mellan politik, kommunledning och förvaltning och har direkt personalansvar för fem verksamhetschefer som du coachar i deras ledar- och chefsuppdrag och som ledningsteam. Du samarbeta tätt med kollegor inom ditt område, både inom förvaltningen och med andra förvaltningar och aktörer, i en organisation under stark utveckling.

I uppdraget som socialchef ingår att driva förvaltningen utifrån välfärdsutmaningen mot en ekonomi i balans och att möta behovet av att attrahera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare på en arbetsmarknad där det är hög konkurrens om arbetskraften. 

Vårt fokus är att våra insatser ska uppnå lagstiftningens uppsatta mål samt politikens mål i Marks kommun. De närmsta åren satsar vi på att vidareutveckla en nytänkande och effektiv organisation med hög kvalitet i både leverans och bemötande. Dina medarbetare har ett starkt engagemang och en vilja till förändring med starkt fokus på dem vi är till för. Målet är att bli bäst på vårt grunduppdrag samtidigt som vi alltid strävar efter utveckling, konkreta mål samt lösningar.

Om dig:

Vi söker dig som har

  • för uppdraget relevant utbildning.

  • erfarenhet av att vara chef över chefer och erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet

  • referenser och en omgivning som kan intyga att du har naturlig fallenhet för ledarskap, och med hjälp av ditt ledarskap fått andra att engagera sig för sitt uppdrag

  • erfarenhet av att leda strategiska förändringsarbeten med synliga och goda resultat

  • erfarenhet av budget och uppföljningsarbete

  • erfarenhet av nära, framgångsrikt samarbete med regionens verksamhet och andra externa aktörer

  • erfarenhet av att driva komplexa processer

  • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom välfärdssektorn.

Som person är du omvärldsorienterad, samhällsintresserad och tar del av vad som händer inom området, både nationellt och internationellt. I ditt arbete utgår du från helheten, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att vi lever upp till dessa. 

Du är lugn, stabil och kan fokusera på sätt saker. Samtidigt som du har en drivkraft för utveckling uppvisar du tålamod och förblir motiverad och effektiv både när det är motgång och framgång.

Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från, och du lutar dig mot dem när du fattar beslut.
Du sätter invånaren i fokus, tar beslut samt ansvar för din och gruppens leverans samtidigt som du litar till medarbetarna. Du tycker om att leda andra människor och har förmåga att bygga tillitsfulla relationer. Du uppmuntrar till samarbete, inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. 

Övrigt:

Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle.

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom ex. attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling samt i förekommande fall flexibel arbetstid. Vi har också bra kommunikationer mellan ex Göteborg, Borås, Varberg och det är lätt att parkera om du kör bil.

Tjänsten är på heltid med anställningsformen tills vidare

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-29

Ansök

I den här rekryteringen samarbetar Marks kommun med Chefspoolen. För mer information om tjänsten, kontakta  Håkan Olsson 0705–817918 hakan.olsson@chefspoolen.se

logo

Socialchef

Företag Marks kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-29

Ansök nu

Dela detta jobb