ledningsjobb.se

logga

Socialdirektör till Norrtälje kommun

Ort
Utgår

2021-10-26

Ansök nu

Socialdirektör till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Nu söker vi en inspirerande förvaltningsdirektör som förstår hur viktigt det är att alltid sätta invånaren i första rummet och är lyhörd för sina medarbetares behov. Norrtälje kommun är en av Sveriges mest spännande kommuner och vi befinner oss i en fantastisk utvecklings- och tillväxtfas med en befolkningstillströmning av sällan skådat slag. Vår filosofi bygger på medskapande medarbetarskap. Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av vårt socialkontor? Vill du fånga upp och ge näring till den innovativa kraft våra medarbetare utgör? Om svaret är ja på dessa frågor kommer du passa bra hos oss. 

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningschef på Socialförvaltningen kan du göra skillnad på riktigt. Du leder och fördelar arbetet inom förvaltningen med personal och budgetansvar utifrån det politiska uppdraget. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och i samarbete med socialnämnden och övriga förvaltningar arbetar du strategiskt och målinriktat för att stärka och utveckla hela kommunen. I rollen ingår även många spännande externa samarbeten, nätverksarbete och omvärldsspaning. 

Utmaningarna

Vi söker en erfaren ledare som aktivt och med engagemang vill fullfölja vårt påbörjade utvecklingsarbete för att förenkla och effektivisera servicen till våra invånare. För att lyckas i rollen styr och leder du arbetet på ett sätt som skapar förtroende och arbetsglädje i verksamheten, du behöver ha förmågan att engagera även de dagar det kommer arbetsuppgifter eller förändringar med kort framförhållning vilket ibland kan vara utmanande. Det krävs att du naturligt har ett helhetstänk som ser det bästa till hela kommunkoncernen och kan entusiasmera till att alla arbetar mot samma mål.

Kvalifikationer

  • Relevant akademisk examen

  • Mycket god kännedom om socialtjänstens uppdrag samt minst fem års dokumenterad erfarenhet av att leda andra chefer inom offentlig förvaltning, goda kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljö

  • Erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation

  • Gedigen erfarenhet budgetarbete med resultatstyrning inom offentlig förvaltning

  • Van att leda i förändring och få medarbetare/chefer med sig

  • Förmåga att skapa och upprätthålla tydliga strukturer samt kvalitetssäkra genom utvärdering och uppföljning

Ditt ledarskap kännetecknas av tydliga värderingar, integritet, öppenhet, struktur, tydlighet och uthållighet. För tjänsten krävs en mycket god kommunikativ förmåga för att skapa motivation och delaktighet. Med en långsiktig plan kan du leda genom andra ledare och är bra på att med ett stort engagemang medvetandegöra verksamhetens mål och värdegrund för förvaltningens medarbetare. Du bör tycka att leda under förändring är motiverande och roligt, vara trygg i ditt ledarskap och ser framemot att lyfta både egna och andras idéer för att nå förvaltningens och kommunens uppsatta mål. Vidare är du resultatfokuserad och drivs av att se till kommunens helhet för att ge den bästa servicen möjliga till våra invånare. Erfarenhet av digitalisering och ledningsgruppsutveckling är meriterande.

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Norrtälje är organiserad i tre avdelningar: Barn och vuxna, Försörjning och arbete, samt Stöd och utveckling. Totalt arbetar omkring 150 medarbetare på kontoret. Vi fokuserar till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Vi skapar en socialtjänst byggd på evidens, flöden, metod och kommunicerar på ett sätt som gör våra klienter delaktiga. Vi vill vara en socialtjänst i framkant präglad av transparens och delaktighet med digitalisering som självklar del.

Ansvarig för rekryteringen är Kommundirektör Anette Madsen. Eventuella frågor besvaras av HR-direktör Robert Wikgren, telefon 073-962 34 56

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2021-10-05

Sista ansökningsdag:

2021-10-26

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Förvaltningsdirektör offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

HR-direktör

Robert Wikgren, robert.wikgren@norrtalje.se, 0176-713 94

Kommundirektör

Anette Madsen, anette.madsen@norrtalje.se

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0709929788

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig representant, Kommunal

Iréne Holmström, irene.holmstrom@norrtalje.se, 010-4429019

Dela detta jobb

logga
Socialdirektör till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun