ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SSC-chef till Team Olivia i Danderyd

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-13

Ansök nu

SSC-chef till Team Olivia i Danderyd

Är du engagerad, ansvarsfull och utvecklingsorienterad? Brinner du för ledarskap och processer? Då kan tjänsten som SSC-chef hos Team Olivia vara rätt tjänst för dig! Team Olivia söker nu dig som vill vara med och leda den vidare utvecklingen av Team Ekonomi, vårt SSC, och skapa smarta processer med hög kvalité samt effektiva, gemensamma arbetssätt.

I rollen som chef för Team Ekonomi har du det övergripande ansvaret för att driva, leda och vidareutveckla Team Ekonomi. Du förväntas stå för ett ledarskap som bidrar till att utveckla gruppen och dess medarbetare och där teamorientering är ett nyckelord. Därtill driver du utvecklingen av effektiva processer, baserat på automatisering och digitalisering för att säkerställa högkvalitativa leveranser.

Team Ekonomi befinner sig i en spännande fas, där processer digitaliseras, effektiviseras och harmoniseras. Nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa framåt. I denna roll är det därför viktigt att du trivs i en föränderlig miljö och vill bidra till att driva och skapa effektivitet i våra flöden samt motivera, engagera och entusiasmera medarbetare.

Team Ekonomi består idag av cirka 20 personer och på sikt bedöms vårt SSC växa till ca 30-40 medarbetare.

Tjänsten är placerad i Danderyd och du rapporterar till Group CFO.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ledarskap för Team Ekonomi.
 • Strategisk planering av arbetet inom Team Ekonomi.
 • Ansvarig för Team Ekonomis samtliga processer och samordning av dessa med den operativa verksamheten/bolagen.
 • Driva moderna arbetssätt, tex automatisering/RPA mm.
 • Kommunikation av boksluten och koordinering med övriga koncernfunktioner.
 • Vara delaktig i/koordinera bokslut/budget och prognosprocesserna (indata) samt kommunikation av dessa till den operativa organisationen.
 • Delaktig i due diligence-processer.
 • Årsredovisningar och bolagsformalia, deklarationer samt tillhörande myndighetsrapportering.
 • Deltagande i projektgrupper relaterade till Team Ekonomi.
 • Koordinering av revision.
 • Ansvarig för Sverige, Norge och delvis Danmark.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll och organisation. Du har goda ledaregenskaper, erfarenhet av personalansvar och är van att driva förändringsarbete. Vidare är du även van att planera arbetet för att säkerställa leverans utifrån fasta deadlines. Du har därtill erfarenhet från systemimplementation och har drivit liknade projekt tidigare. Väsentligt för rollen är att du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i svenska, engelska och Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är driven, engagerad och strukturerad samt har en bra förmåga att prioritera. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo med många kontaktytor i organisationen. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Hos oss är samarbetsförmåga, eget ansvarstagande och en positiv inställning viktiga egenskaper. Du ska trivas i en dynamisk och föränderlig miljö.

 

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Team Olivia med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

SSC-chef till Team Olivia i Danderyd

Mpya Finance AB