ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Strateg inom regional planering, Regional utveckling

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Strateg inom regional planering, Regional utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen och hälso- och sjukvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård regionens två kärnverksamheter. Regional utveckling ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det innefattar kultur och folkbildning, hållbarhet, tillväxt och näringsliv, folkhälsa samt kollektivtrafik och infrastruktur. Vi är en del av Region Västernorrland och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Nu söker vi en strateg inom regional planering till förvaltningen Regional utveckling och enheten Kollektivtrafik och infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Region Västernorrland är regionalt utvecklingsansvarig i Västernorrland. Vi initierar, samordnar och driver insatser för regional utveckling och tillväxt i länet för att stärka länets konkurrenskraft och attraktivitet. Inom enhetens ansvarsområde ligger samordning av länets arbete med strategiska infrastrukturplanering, kollektivtrafik, bredband och sjukresor.

Det regionala tillväxtarbetet utformas och bedrivs i sektorsövergripande samarbete mellan aktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå. I den regionala planeringen arbetar vi med större geografiska områden än kommuner, och samordnar planeringsfrågor som går över kommungränserna. Förvaltningen har tagit steg mot ett mer utvecklat regionalt planeringsarbete och söker nu en medarbetare som vill, har kunskap och förmåga att ta en roll i denna utveckling. Inriktningen är främst inom infrastruktur som transport, bredband och energi men också att delta i det samlade fysiska planeringsarbetet på förvaltningen.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten som strateg inom regional planering innebär bland annat arbetsuppgifter som att:
- samråda med kommunerna i framtagande av översiktsplaner och detaljplaner,
- främja länsöverskridande samarbeten kring bredbandsutbyggnad, stödja och främja kommunernas arbete med bredbandsfrågor,
- bidra i arbetet med att upprätta kunskapsunderlag till den regionala utvecklings- och infrastrukturplaneringen,
- delta i förvaltningens GIS-arbete.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning som matchar tjänstens inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För rollen behöver du ha minst tre års arbetslivserfarenhet och erfarenhet av arbete med fysisk planering och infrastrukturfrågor. Har du erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill utvecklas inom ansvarsområdet. Som person är du självgående och har en god samarbetsförmåga. Du ska också vara strategisk samt ha en problemlösande analysförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Anställningen:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
Placeringsort är Härnösand med möjlighet till distansavtal.

Ansökan:
I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Roger Wetterstrand

Enhetschef

Telefon: 070-1905885

E-post: roger.wetterstrand@rvn.se

Sofia Lundin

SACO

Telefon: 0611-84031

E-post: sofia.lundin@rvn.se

Stina Nilsson

Vision

Telefon: 0611-84051

E-post: stina.nilsson@rvn.se

Dela detta jobb

Strateg inom regional planering, Regional utveckling

Region Västernorrland