ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Talent Acquisition Manager till Previa / Falck Healthcare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-12

Ansök nu

Talent Acquisition Manager till Previa / Falck Healthcare

Nu finns en helt ny roll för dig som är riktigt vass inom rekrytering! Vill du vara med och driva en spännande utvecklingsresa i en samhällsviktig bransch, med fokus på vård och hälsa? Nu har du chansen.

Vi vill bli bäst i branschen på att attrahera och rekrytera den viktiga kompetens som Previa erbjuder och som är helt avgörande för att lyckas. Därför tillsätter vi den här helt nya rollen som Talent Acquisition ManagerDet blir verkligen en nyckelroll i vår fortsatta tillväxt och framgång”. Det här berättar Eric Björeskog, HR-direktör och chef för den här rollen.

Previa är ledande i Sverige inom företagshälsa och ingår i den globala Falck-koncernen. Falck Sverige har även verksamheter inom exempelvis ambulans och räddningskår mm. Vår verksamhet präglas av arbetsglädje i en miljö där man kan utvecklas, vara delaktig och känna stolthet i att skapa till ett hållbart arbetsliv.

Om rollen

Du är den första i rollen som Talent Acquisition Manager, och här finns mycket att utveckla och implementera. Din huvuduppgift kommer att vara att vidareutveckla och ansvara för Previas TA-arbete, givetvis i nära samarbete med verksamhetens chefer och övriga HR-teamet. Rollen är både operativ såväl som strategisk, och kommer att förändras över tid, allt eftersom TA-arbetet utvecklas under din ledning.

Du kommer lära känna organisationen som finns över hela landet, och därmed identifiera behoven och sätta en utvecklingsplan som förmodligen inbegriper både uppdaterade rekryteringsprocesser, verktyg, utbildningar och sätt att attrahera och även searcha rätt kompetens. Parallellt kommer du att arbeta operativt i att stötta cheferna i deras rekryterings- och searcharbete. Att vara där i rekryteringsprocesserna och coacha cheferna kommer att vara en viktig del i rollen. Över tid kommer du även att arbeta med att säkra en strategisk kompetensförsörjning, där vi som verksamhet arbetar allt mer proaktivt med TA-arbetet.

Under 2022 kommer Previa även att genomföra ett varumärkesbyte, från Previa till Falck, vilket givetvis kommer att påverka denna roll. I nära samarbete med marknadskommunikation kommer du att arbeta med att säkerställa att vårt nya varumärke blir känt och attraktivt bland våra potentiella medarbetare. Dock blir ditt huvudfokus att utveckla och driva rekryteringsarbetet, operativt såväl som strategiskt.

Att driva förändring blir en viktig del av rollen, och du kommer att föra dialoger på många olika nivåer för att nå dina och verksamhetens mål. Att växla mellan det operativa och det strategiska kan tyckas en självklarhet i många roller idag, men blir en verklighet och en utmaning du tar dig an i rollen. Din chef är HR-direktör för Falck Sverige, och dina närmsta kollegor är HR-teamet inom Previa.

Om dig

För att lyckas i denna roll är vi övertygade om att du har en gedigen erfarenhet inom rekrytering, och att du ser det som självklart att arbeta kompetensbaserat. Kanske jobbar du idag som rekryteringskonsult och vill få möjligheten att arbeta inhouse? Eller så jobbar du redan inhouse, men vill komma till en verksamhet där du får äga och driva denna viktiga fråga.

Du känner dig trygg inom hela TA-området, från kandidatupplevelse till search och träffsäkra men ändå ”enkla att använda”-processer. Att hålla koll på nya verktyg och den senaste forskningen – och sen applicera allt i verkligheten - ser du som en rolig del av din vardag.

Dina erfarenheter:

  • Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning

  • Gedigen erfarenhet av operativt rekryteringsarbete inom flera branscher och många olika typer av roller, även sådana som är svåra att attrahera

  • Erfarenhet av projektledning, att arbeta i projekt eller projektliknande former

  • Van vid stakeholder management och att arbeta på flera olika nivåer och med många kontaktytor

  • Har du haft ett ansvar även för Employer Branding-frågor är det en bonus, men ej ett krav

Som person är du prestigelös, kommunikativ och har en stark teamkänsla. I den här rollen är det viktigt med att samarbeta med olika intressenter och att du är förtroendeingivande. Du har ett stort driv och är affärsmässig samt resultatorienterad, och gillar att jobba mot tydliga mål.

Previa/Falck Healthcare

Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Med över 30.000 medarbetare i 31 länder är Falck en global aktör inom vård och hälsa, beredskap, räddning och rehabilitering. Genom alla affärsområden löper en gemensam vilja att hjälpa folk som en röd tråd. Vi är stolta över att ha ansvar för verksamheter som är så nära människors vardag och som representerar en grundläggande trygghet för alla i vårt samhälle.

Mer om rekryteringen

Vi på HOME of Recruitment har förmånen att få hjälpa Previa/Falck Healthcare med rekryteringen. Sök tjänsten så fort som möjligt, men senast den 26 januari. För att söka behöver du endast fylla i några frågor samt bifoga din LinkedIn-profil alternativt CV. Vi önskar inte personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat och i processen ingår tester, intervjuer och referenstagning. Vi påbörjar urvalet snarast, så sök gärna omgående.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Anki Stafwerfeldt (anki@homeofr.se, alternativt 0733-887007)

Dela detta jobb

Talent Acquisition Manager till Previa / Falck Healthcare

Home of Recruitment AB