ledningsjobb.se

Team Manager GL & Reporting

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2019-11-04

Ansök nu

Team Manager GL & Reporting

Är du förändringsbenägen, driven och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, rapportering och personalansvar? Vill du arbeta i ett bolag som har i uppdrag är att vara “Health for life”? Då kan tjänsten som Team Manager GL & Reporting på Oriola vara något för just dig!

Oriola bedriver detaljhandel, grossist- och distributionsverksamhet inom läkemedel och handelsvaror i Finland och Sverige. Kronans Droghandel Apotek AB är en del av Oriola koncernen.

Oriola är nu i behov att rekrytera en förändringsbenägen, driven och ansvarsfull Team Manager GL & Reporting till kontoret på Kungsholmen. OFSS är i en transformationsfas, där systemlösningar förändras och processer effektiviseras genom digitalisering och harmonisering. Därav är fokus för rollen i stor uträckning att driva igenom förbättringsåtgärder och skalbara processer för redovisning, rapportering och finansiell analys. Som Manager för Financial Controlling teamet inom Oriola Financial Shared Services (OFSS) kommer du att ha fullt personalansvar, samt vara ansvarig Financial Controller för affärsområdet Consumer Sweden (Kronans Droghandel Apotek AB). I rollen ingår rapporteringsansvar till moderbolaget i Finland. Som Team Manager GL & Reporting har du personalansvar för två Financial Controllers och rapporterar direkt till Director of Financial Shared Services.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för sammanställning och säkerställa rapportering till moderbolaget i Finland
  • Ansvar för att säkerställa och samordna redovisning samt analys
  • Ansvar för utveckling, effektivisering och automatisering av GL & Reporting inom OFSS
  • Ansvar för årsbokslut och årsredovisning
  • Operativt ansvar för Financial Controlling för Consumer Sweden
  • Personalansvar för två Financial Controllers
  • Support i redovisningsfrågor
  • Ansvar för omvärldsbevakning och regelförändringar
  • Driva och ingå i diverse interna projekt
  • Ingår i OFSS Sverige ledningsgrupp

Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen i Ekonomi med mångårig erfarenhet från liknande roll och där du kan uppvisa dokumenterat goda resultat inom kvalificerad redovisning och rapportering. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att utveckla, effektivisera och automatisera processer och arbetssätt. Du pratar och skriver Svenska och Engelska obehindrat. Du har mycket goda kunskaper i office-paketet och i synnerhet i Excel. Har du erfarenhet av finansiella system och konsolidering i enlighet med IFRS är det starkt meriterande.

Vidare söker vi dig som är mycket mer än en sedvanlig kvalificerad redovisnings ekonom, vi söker dig som drivs av förändring, är resultatorienterad, uthållig och har en god analytisk höjd. Du är strukturerad, har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samt trivs med att ha många kontaktytor i organisationen.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Oriola med Mpya Finance. Urval och interjvuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Oriola

Oriola är specialisten på läkemedels- och apoteksdistribution, med marknadens bästa service och kvalitet i fokus. Vi har mer än 100 års erfarenhet av läkemedelsdistribution i Sverige under våra tidigare namn KD Pharma och Kronans Droghandel. Vårt uppdrag är att vara “Health for life”, kanalen för läkemedel och apoteksvaror. Oriola är en del av finska Oriola Corporation som är noterat på Helsingfors Fondbörs. I Sverige finns vi i Mölnlycke, Enköping och Stockholm. Kronans Apotek är en del av Oriola koncernen. Läs mer på oriola.se

Dela detta jobb

Team Manager GL & Reporting

Mpya Finance