ledningsjobb.se

Trafikdirektör

Ort
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Trafikdirektör

Vill du vara med och leda utvecklingen för Stockholms kollektivtrafik? Till trafikförvaltningens Trafikavdelning söker vi nu en Trafikdirektör.

Om tjänsten
Trafikavdelningen ansvarar för trafikförvaltningens trafikavtal under hela dess livscykel, från anbudsunderlag, ingående av avtal, avtalsförvaltning samt avslut av avtal. Detta ansvar innebär att avtalen, under hela livscykeln, i var stund möter stipulerade KPI: er inom säkerhet, funktion och kvalitet. 

Trafikavdelningen arbetar i nära samarbete med Teknikavdelningen, som ansvarar för förvaltningens anläggningstillgångar, för att tillsammans leverera en helhet avseende trafikleveransen (trafik, fordon, fastigheter och infrastruktur). Trafikavdelningen arbetar även tätt tillsammans med IT-avdelningen, Strategisk utveckling och Investeringsprojekt, som kravställare och mottagare av framtida utredningar gällande trafiklösningar, ny infrastruktur, IT-lösningar och fordon.

Avdelningen består av ca 170 tjänster fördelade på sju sektioner; Buss, Sjötrafik, Järnväg, Tunnelbana, Färdtjänst, Säkerhet och Trygghet samt Resenärsservice och försäljning.  I rollen som avdelningschef har du personalansvar för sektionscheferna och stödfunktioner. 

I rollen får du bland annat arbeta med:
-    Att i nära samarbete med sektionschefer och gruppchefer, leda och följa upp avdelningens leverans och resultat mot verksamhetens mål. 
-    Verksamhetsutvecklingen inom avdelningen och säkerställa gränsdragningar och leveranser mellan andra avdelningar inom trafikförvaltningens verksamhet.
-    Att utarbeta tydliga roller, ansvar och processer för avdelningens arbetssätt.

Trafikdirektören rapporterar till förvaltningschefen och ingår i trafikförvaltningens ledningsgrupp. 

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi aktivt till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd: 
- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 

Vad vi söker efter
Vi söker dig som har en högskoleexamen eller motsvarande utbildning. Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av direkt ledning av chefer med ekonomi-, personal- och planeringsansvar. Du är en trygg ledare som är van att leda genom andra chefer. Du är driven, relationsbyggande och kommunikativ och du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.

Vidare har du:
- Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en verksamhet
- Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete
- Erfarenhet av att samverka och driva verksamhetsutveckling, samverka med myndigheter och intresseorgan samt leverantörsledet
- Erfarenhet av att leda förhandling med leverantörer

Det är meriterande om du har förståelse för frågor som rör hållbar utveckling inom Region Stockholm samt förståelse för de förutsättningar som gäller för den politiska styrningen och för behovet att driva och styra avdelningens verksamhet därefter. Har du erfarenhet av arbete inom ledande befattning i kollektivtrafiken i Region Stockholm, är även detta meriterande. 

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-06-30. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-123 337 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-123 339 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin. 

Nyckelord: trafikdirektör, trafikchef, trafikområdeschef, verksamhetsutveckling, förhandling

Dela detta jobb

Trafikdirektör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm