ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

UKÄ söker gruppchef med inriktning statistik

Ort
Utgår

2022-08-17

Ansök nu

UKÄ söker gruppchef med inriktning statistik

Ref 221-297-22

Har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av arbete med statistik? Nu söker vi en gruppchef till vår analysavdelning – vill du bli en av oss?

UKÄ bidrar till att stärka den svenska högskolan och Sverige som kunskapssamhälle. Vi granskar högre utbildning, analyserar och följer upp utvecklingen inom högskolan och bevakar studenternas rättssäkerhet. Vår vision är: Granskning för utveckling – vi säkrar Sverige som kunskapssamhälle!    

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Analysavdelningens statistikgrupp ansvarar för myndighetens uppdrag när det gäller officiell statistik. Gruppen ansvarar för den reguljära produktionen av statistik inom högskoleområdet och för att driva utveckling av den statistik som beskriver högskolans verksamhet. Utvecklingsarbetet kan både handla om utvecklingen av statistiken och tillgängligheten till data. Gruppen arbetar även med kvaliteten och tillförlitligheten i den officiella statistiken tillsammans med Statistikmyndigheten SCB, uppgiftslämnare och andra intressenter. Gruppen ansvarar också för det internationella statistiksamarbetet och arbetar med avdelningsgemensamma områden, såsom analys och olika typer av specifika regeringsuppdrag. Gruppen är också aktiv i det myndighetsgemensamma utvecklingsarbetet på olika sätt.

Tjänsten som gruppchef innebär personalansvar för medarbetarna i gruppen och verksamhets- och kvalitetsansvar för gruppens uppdrag. Du ansvarar för att leda gruppen som omfattar drygt tio medarbetare. Du leder och fördelar arbetet utifrån principen om ett aktivt medarbetarskap. Du kommer också att ha vissa operativa arbetsuppgifter. Du ingår i avdelningens ledning och bidrar till hela analysavdelningens utveckling.

Din profil

Krav för tjänsten

 • Examen från högskola

 • Flera års erfarenhet av att leda och samordna kollegors arbete

 • Flera års erfarenhet av att driva och utveckla arbete med officiell statistik

 • Erfarenhet av arbete med uppföljning och analys

 • God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

 • Goda kunskaper och färdigheter i Office-paketet

 • Erfarenhet av att arbeta i program för bearbetning och analys av data där programmering ingår

Meriterande

 • Flera års erfarenhet av arbete som rör högre utbildning eller forskning

 • Ledarskapsutbildning

 • Chefserfarenhet

 • Erfarenhet av och intresse för att utveckla nya sätt att presentera statistik

 • Hög digital förmåga och nyfikenhet på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter

Personliga egenskaper

Som person är du lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du stödjer och uppmuntrar dina medarbetare och utvecklar dem genom delegering och coachning. Du har god förmåga att arbeta självständigt med ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och lägger stor vikt vid att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du identifierar problem, har god analytisk förmåga och fattar sunda beslut.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. 

Om avdelningen

Analysavdelningen leds av en avdelningschef och består av cirka 35 medarbetare fördelade på tre grupper med olika inriktning; statistik, kompetensförsörjning, samt utbildning och forskning. Inom avdelningen följer vi upp och analyserar utvecklingen inom den svenska högskolan. Vi ansvarar också för den officiella statistiken på högskoleområdet och för att granska lärosätenas resursutnyttjande. Utredare på avdelningen deltar även i myndighetsövergripande uppdrag och projekt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag. UKÄ är en arbetsplats med drygt 100 anställda som präglas av hög trivsel. Vi månar om våra medarbetares möjlighet till balans mellan arbete och privatliv och erbjuder bl.a. flexibla arbetstider, goda möjligheter till distansarbete och ett brett utbud av friskvårdsförmåner. Vi arbetar för att våra medarbetare ska känna arbetsglädje och delaktighet samt ha lika möjligheter att utvecklas. Vi bedriver vår verksamhet i moderna lokaler intill Gullmarsplan.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning med tillsättning så snart som möjligt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrig information

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i samband med rekryteringen.

För mer information och ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev inklusive relevanta betyg/intyg. Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker om tjänsten via vår webbplats senast onsdagen den 17 augusti.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Pontén, chef Analysavdelningen. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Caroline Tovatt (Saco-S) eller Annika Calgheborn (ST). Samtliga nås via myndighetens växel, tfn 08-563 085 00.

 

Dela detta jobb

UKÄ söker gruppchef med inriktning statistik

Universitetskanslersämbetet