ledningsjobb.se

Vi söker nu en utbildningschef !
Borgholms kommun har enligt Lärarförbundets senaste mätning länets bästa skola. Vill du vara en av oss och fortsätta utveckla vår utbildningsförvaltning, jobba i en innovativ skolmiljö så tveka inte att söka dig hit!
Utbildningsförvaltningen har som uppgift att fullgöra kommunens uppgifter inom det offentliga och frivilliga skolväsendet för barn och ungdomar samt omsorgsverksamhet för barn. Detta innefattar familjedaghem, förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar, bibliotek och kulturskola. Vi arbetar också aktivt med att öka samarbetet med vår grannkommun Mörbylånga. Vi jobbar efter devisen "Trygga barn växer här."

Vi har 11 förskolor, fyra F-5 - skolor, en F-9 - skola samt en 6-9 - skola. Elevantalet är drygt 900 och i förskolan har vi ca 350 barn.

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland - solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. De största näringsgrenarna i kommunen är besöksnäringen och lantbruket. Borgholms kommun har drygt 10 900 åretruntboende invånare och över två miljoner besökare varje år.
Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på tre förvaltningar och två kommunala bolag. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

För mer information: http://www.borgholm.se

Arbetsuppgifter:

Utbildningschefen har direkt personalansvar för 12 chefer och en utvecklingsledare. Utbildningsförvaltningen består för närvarande av ca 325 medarbetare.

Som utbildningschef har du ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamhet samt elevhälsan. Detta innebär planering, ledning, samordning, utveckling och uppföljning av arbetet. Du fattar beslut utifrån de mål och inom den budget som fastställts av kommunfullmäktige och utbildningsnämnden. Du ger förslag till och stödjer nämnden i långsiktiga strategiska frågor och ansvarar för att utveckla verksamheten på kort och lång sikt samt att leda och engagera medarbetarna i deras arbete. Utifrån ett helhetsperspektiv leder och utvecklar du verksamheten för att nå de politiska målen och utveckla förvaltningen för framtiden.

Du rapporterar till utbildningsnämnden, utbildningsnämndens ordförande och kommunchefen som är din närmaste chef. Du är sammankallande i utbildningsförvaltningens ledningsgrupp, ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som omfattar utbildningsförvaltningens verksamheter.

Utbildningschefen ingår i kommunchefens ledningsgrupp för Borgholms kommun tillsammans med övriga förvaltningschefer och de kommungemensamma funktionerna. Ledningsgruppen arbetar på kommunstyrelsens uppdrag. Arbetet är huvudsakligen inriktat på strategisk utveckling och samverkan ur ett helhetsperspektiv.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen inom pedagogik eller i en för tjänsten relevant inriktning. Du är en erfaren ledare med god vana att leda andra chefer. Du har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du har förståelse och intresse för ledarskap i en politiskt styrd organisation.

Uppdraget kräver analytiskt, strategiskt och systematiskt tänkande. Ditt ledarskap styrs av ett coachande relationsorienterat förhållningssätt där du delegerar ansvar och befogenheter i en organisation som präglas av tillit. Du är kommunikativ och beslutsmässig med förmåga att se till helheten. Egenskaper vi värdesätter:
- Prestigelöshet
- Resultatinriktat förhållningssätt

Övrigt:

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig bl.a. ett roligt och utvecklande arbete, trevliga och kompetenta kollegor, en mycket aktiv personalförening och möjlighet till löneväxling.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi söker ständigt nya medarbetare som vill vara med och bidra till Borgholms kommuns utveckling! Vill du bli en av oss? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-10-06

Arbetsgivarens referensnummer: A897915

Upplysningar lämnas av:

Jens Odevall
Kommunchef
Telefon: 0485-88010
E-post: jens.odevall@borgholm.se

Ann Nilsson
HR-chef
Telefon: 0485-88030

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via Servicecenter
Telefon: 0485-88000

Utbildningschef Borgholms kommun

Ansök nu

Dela detta jobb