ledningsjobb.se

Utvecklingschef till Utvecklingsavdelningen

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Utvecklingschef till Utvecklingsavdelningen

Om arbetsplatsen

Utvecklingsavdelningen, som totalt består av ca 20 medarbetare, är en av fyra staber på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Avdelningen består av enheten för Geodata som leds av en chef samt fyra verksamhetsutvecklare som är direkt underställda utvecklingschefen. Utvecklingschefen är underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Arbetsbeskrivning

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen befinner sig i en utvecklingsfas där vi vidareutvecklar både organisationen, processer och arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid att arbeta aktivt med att utveckla de möjligheter som digitaliseringen möjliggör och det arbetet leds av utvecklingschefen. Den här delen av uppdraget kommer att vara högt prioriterat och ta huvuddelen av utvecklingschefens tid. Digitaliseringsarbetet genomförs i nära samarbete med förvaltningens övriga chefer samt kommunens digitaliseringsdirektör och kommungemensamma nätverk.

Andra viktiga ansvarsområden för utvecklingschefen är det förvaltningsövergripande kvalitets- och utvecklingsarbetet. Givetvis är också ledarskapet ständigt i fokus.        

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant utbildning och har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och digitalisering. Vidare har du gedigen chefserfarenhet och ett tydligt och kommunikativt ledarskap som bygger på tillit och förmågan att skapa engagemang. Du behöver också ha lätt för att arbeta strukturerat, målmedvetet, långsiktigt och uthålligt.

Som person är du engagerad i ditt arbete och tar initiativ för att utveckla verksamheten. Du kommer med nya idéer och angreppssätt och tar ansvar för att driva igenom dem. Som ledare är du trygg och effektiv och kan fatta snabba beslut. Du är van vid att lösa problem och hantera komplexa frågor. Att samarbeta och relatera till andra på ett smidigt sätt är en självklarhet för dig och du har förståelse för människors olika förutsättningar.

Om du har ett genuint intresse för verksamhetsutveckling, digitaliseringens möjligheter, ledarskap och vill vara med att påverka Linköpings utveckling så kan vi erbjuda dig ett riktigt intressant uppdrag. Välkommen till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen! 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7391

Dela detta jobb

Utvecklingschef till Utvecklingsavdelningen

Linköpings kommun