ledningsjobb.se

VD/Affärsutvecklare – Jula Miljö & Energi

Företag Jula AB
Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

VD/Affärsutvecklare – Jula Miljö & Energi

Vill du bli ansiktet utåt för Julas snabbväxande bolag? Brinner du för en utveckling där klimat och framtid är ledord för vårt arbete framåt? Vi söker nu en VD/affärsutvecklare som vill utveckla Julas position och ställningstagande i samhället. Klimatet är vår viktigaste utmaning inför framtiden.

Det här gör man som VD/Affärsutvecklare
Jula Miljö & Energi har 5 affärsområden:

 1. Energi
  1. Här jobbar vi redan idag med vindkraft och solenergi
 2. Investeringar i företag med tydlighållbarhetsprofil, vilka just nu är:
  1. LifeClean
  2. Biosorbe
  3. Organofuel
  4. aSite Power systems
  5. Ljusgårda
 3. Drivmedel/fordon
 4. Återvinning och cirkulära materialflöden
 5. Mark, skog och jordbruk

I vårt arbete framöver kommer stort fokus ligga vid att skapa ett strategiskt perspektiv för att utveckla Julas miljö- och energiresa. En viktig del i rollen som VD/Affärsutvecklare är att ur ett kommersiellt perspektiv bidra till utveckling av koncernens klimatarbete. Detta i nära dialog och samspel med Sustainability Manager, Jula AB, där ni tillsammans är det centrala navet och nätverket för hållbarhetsfrågor för alla bolag i koncernen och därigenom bidrar till dialogen kring klimatet i samhället. Med målsättning att minska koncernens klimatavtryck. Tillsammans med Jula AB Hållbarhets- och kommunikationsavdelning kommunicera Julas klimatarbete med omvärlden för framtiden.

Du har personalansvar för driftledaren inom delen för jordbruk och din roll innebär inte bara att operativt utveckla bolaget utan även medarbetare och processer till ett resurseffektivt bolag som håller hög kvalitet.

Som ytterst ansvarig för bolaget kommer du att ingå i samverkansgruppen tillsammans med VD:ar för de övriga bolagen i koncernen och du rapporterar till VD Jula Holding.

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter

Vi söker dig som redan gått igång på ovan beskrivning av bolaget och drivs av att jobba med utveckling inom miljö, klimat och energi. Du arbetar troligtvis redan idag med liknande uppgifter och har en bred erfarenhet av miljö- och energiarbete. Du brinner precis som oss för framtidens klimat och tillsammans kan vi göra skillnad.

Det här är du som person

Du brinner för affären och ser en affärsmöjlighet i allt du gör. Du reagerar snabbt på ändrade förhållanden och har lätt för att komma på idéer för hur man handskas med nya utmaningar. Du har en god förmåga att prioritera ditt arbete på ett strukturerat och kvalitativt sätt. Du har en strategisk förmåga och ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Som ledare är du en viktig kulturbärare och förebild.

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Julas huvudkontor i Skara. Vi brinner för vår närmiljö och vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen. Då denna roll har en central plats i vårt hållbarhetsarbete ser vi därför gärna att du bor i, eller vill flytta (tillbaka till) Skaraborg.

Så här söker du

Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt då vi håller intervjuer löpande.

Dela detta jobb

VD/Affärsutvecklare – Jula Miljö & Energi

Jula AB