ledningsjobb.se

Äldreförvaltningen

Vill du tillsammans med oss ge god vård och omsorg med hög kvalitet och hjälpa våra äldre till ett så självständigt liv som möjligt?

Som verksamhetschef inom hemvård kan du vara med och förverkliga ett gott bemötande och respekt för den enskildes integritet och på samma gång utveckla ditt ledarskap tillsammans med egen mentor och hjälpsamma, kunniga kollegor.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef inom Äldreförvaltningens Hemvård har du det yttersta ansvaret för brukare, medarbetare och ekonomi på din enhet vilket bland annat innebär ett stort engagemang, förmåga att leda, planera och fördela arbetet samt följa upp alla insatser på daglig basis. Utöver att driva en mycket komplex och föränderlig verksamhet framåt kommer du att arbeta med vår satsning på kvalitét och kompetensutveckling. Till din hjälp finns kvalificerad personal inom avdelningen i form av ledarskapsmentor, samordnare och planerare, systemstöd och controller samt specialiserad stabsstöd inom IT, HR och juridik i kommunen. Ditt närmaste team utgör ett av totalt tre team bestående av verksamhetschefer inom avdelningen och du ingår givetvis även i avdelningens ledningsgrupp.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen krävs att du har kunskap och erfarenhet (minimum 2 år) från liknande verksamhet och arbetsuppgifter samt kunskap om relevanta lagrum (socialtjänstlagen, lagen om valfrihet (LOV) m fl). Du har minst 2 års erfarenhet av chefsuppdrag/ ledarerfarenhet samt goda vitsord i ledarskapet. Du har relevant högskoleexamen omfattande minst tre års heltidsstudier t ex socionom eller annan utbildning inom exempelvis socialt arbete och/eller hälso- och sjukvård. Det är också nödvändigt att du är van att jobba digitalt i olika system och har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete är meriterande.

Som chef förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är resultatinriktad och beslutsmässig utan att förlora ditt empatiska perspektiv. Som ledare är du pedagogisk och duktig på att skapa engagemang och delaktighet liksom att utveckla goda relationer med såväl brukare och anhöriga som med dina medarbetare. Att du både är lyhörd och har förmåga att fatta snabba beslut, tror vi är framgångsfaktorer i denna roll liksom att du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar, kvalitet och utveckling av din enhet. Vi uppskattar din förmåga att våga tänka och arbeta i nya banor utan att tappa i systematik och noggrannhet.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta områdeschef Paulina Karlsson telefon 018-727 43 39. Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen, telefon 018-727 67 12. Vi avser att genomföra intervjuer d. 16/12 (förmiddag) d. 18/12 (förmiddag) samt d. 19/12 (eftermiddag).

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson 018-727 24 24, Vision, Tommy Törnberg 018-727 17 44, Kommunal, 018-727 24 40, Vårdförbundet, Kristina Lundmark 018-727 70 47.

Inom Äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Äldreförvaltningens Hemvård finns över hela Uppsala och är den kommunala hemvården, med allt vad det innebär av lång erfarenhet och bredd i kompetens och åtaganden. Hemvården ger service och vård i hemmet årets alla dagar, utifrån beslutet om stöd från handläggare. Vår verksamhet vilar på våra medarbetares kompetens, engagemang och vilja att göra skillnad. Varje medarbetares bakgrund och tidigare erfarenhet är betydelsefull. Hos oss finns flera olika vägar till utveckling och du bestämmer själv i vilken riktning du vill att yrket tar dig.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Verksamhetschef Hemvård

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-12-12

Ansök nu

Dela detta jobb