ledningsjobb.se

Verksamhetschef till Medicinsk Enhet Akut Tema Akut och Reparativ Medicin

Ansök nu

Verksamhetschef till Medicinsk Enhet Akut Tema Akut och Reparativ Medicin

På Karolinska Universitetssjukhuset är Medicinsk Enhet Akut medicinskt ansvariga för akutmottagningar, akutvårdsavdelningar och intermediärvård i Solna och Huddinge. Vi har högt tempo och ansvarar för en högre vårdnivå. Vi söker nu en driven verksamhetschef som vill hjälpa Karolinska att möta framtiden. Vi vill att Du med kvalitet, nytänkande och kraften i kollegor och medarbetare, fortsätter att bygga en modern och högkvalitativ sjukvård.

På Karolinska är vi bäst på det svåra.

Om tjänsten

Som verksamhetschef inom temat har du ett sammanhållet strategiskt och operativt ansvar för verksamheten inom akutsjukvård och internmedicin för att uppnå en framgångsrik universitetssjukvård, forskning och utbildning. I tjänsten ingår vidare att säkerställa hållbar kompetensutveckling för att möta framtidens behovs av specialiteterna akutsjukvård och internmedicin. Du har även ett delansvar att arbeta aktivt för effektiva samverkansstrukturer såväl inom temat som över tema- och funktionsgränser.

I rollen som verksamhetschef ges du en möjlighet att ta ansvar för den personal, de lokaler, den utrustning och den budget som temachef fastställt ska ingå i den verksamhet du förväntas ansvara för. För närvarande har du 6 direktrapporterande linjechefer som i sin tur har internmedicinare och akutsjukvårdare anställda i både Huddinge och Solna.

Du ansvarar lokalt för den löpande verksamheten och ska säkerställa att den bedrivs med hög patientsäkerhet och god kvalitet, att arbetsmiljön är tillfredsställande samt att verksamheten följer överenskomna miljö-, säkerhets- och arbetsmiljökrav. Du ska även tillsätta nödvändiga resurser och vidta relevanta åtgärder för att eliminera eller reducera eventuella risker kopplat till ovan nämnda områden. Du kommer också att ansvara för upprätthållandet av nödvändig kompetens inom verksamheten för att kunna fullgöra uppdraget.

Vidare ansvarar du för verksamhetens resultat, budget samt resursernas användning. Du rapporterar direkt till temachef och ingår i ledningsgruppen.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”

Vi söker

Vi söker dig som har mycket goda ledaregenskaper, relevant akademisk examen och/eller djup specialistkunskap inom, för verksamheten, relevant område. Du har en egen klar syn på, och dokumenterad erfarenhet av, framgångsrikt ledarskap som du är väl förtrogen med att förmedla.

För att lyckas i rollen behöver du vara en handlingskraftig, tydlig och kommunikativ ledare med förmåga att skapa förtroende hos medarbetarna. Du förväntas stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang. 

Du ansvarar för verksamhetens resultat varför ditt arbete styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande men du är också kapabel att ändra inriktning i takt med att målen omformuleras. Du ser helheten och tar strategisk hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Ditt arbete är organiserat enligt tydliga processer.

Vidare brinner du för att förbättra vårdprocessen tillsammans med andra och har ett engagemang för att tillämpa den senaste evidensbaserade vården. Du står upp för yrkesetiska koder och visar samsyn och respekt i vårdmötet.

Erfarenhet av forskning och utbildning är meriterande, likväl disputation.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

 För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

Personligt brev
CV

Genomförda tester (För dig som inte är chef inom Karolinska Universitetssjukhuset idag)

Betyg och intyg:
Bevis om specialistkompetens (i förekommande fall) 
Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall) 
Bevis om docentur (i förekommande fall) 
Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer

Uppdraget för Tema Akut och Reparativ Medicin (Tema ARM) är att säkerställa högklassig vård, forskning och utbildning för patientgrupper inom akutsjukvård, internmedicin, infektionssjukdomar, trauma/akutkirurgi, ortopedi, plastikkirurgi, kraniofaciala sjukdomar, öron-näsa-hals/ hörsel och balans, samt transplantation.

Temat består av cirka 1900 medarbetare inom sex medicinska enheter och två omvårdnadsområden. Slutenvården bedrivs både i Huddinge och Solna och öppenvården bedrivs både i Solna, Huddinge, Danderyd och Rosenlund.

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen
Telefon
Mikael Nilsson 08-517 728 75

Namn
Vårdförbundet
Telefon
Rodrigo-Germán Araya de Castilla 08-517 751 64

Namn
Kommunal
Telefon
Anders Persson 08-517 751 70

Namn
Vision
Telefon
Athina Pliakou 0725-84 06 31

Namn
SACO
Telefon
Ulf Olsson 08-585 811 37

Dela detta jobb

Verksamhetschef till Medicinsk Enhet Akut Tema Akut och Reparativ Medicin

Karolinska Universitetssjukhuset