ledningsjobb.se

Äldreförvaltningen

Vill du arbeta som verksamhetschef på ett boende i vackra omgivningar i centrala Uppsala? Trivs du med att leda, engagera och skapa delaktighet? Vi söker en inspirerande och lösningsfokuserad chef som tycker om att skapa nytt, välkommen att söka!

Västergården är beläget i stadsdelen Svartbäcken strax norr om Uppsala centrum. Det är ett modernt och trivsamt boende som inrymmer 50 lägenheter, 10 för demens och 40 för omvårdnad, fördelade på tre våningsplan. På varje plan finns en sjuksköterska och ett teamombud. Boendet har cirka 40 medarbetare, arbetsterapeut och sjukgymnast delas med Sävjahus.

Som nära grannar finns en av våra träffpunkter för seniorer samt vårdcentral, apotek och ett mindre affärscentrum. På Västergården har vi bland annat ett aktivitetsrum med träningsredskap och erbjuder träning med specialutbildade och diplomerade vårdhundar.

Läs mer om Västergården här (https://vardochomsorg.uppsala.se/boende/aldreboende/vara-aldreboenden/vastergarden/)

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar. Du ansvarar för säkerställande av den dagliga driften med rekrytering och bemanning som delar av arbetsuppgifterna. Du rapporterar direkt till din områdeschef och ingår i dennes ledningsgrupp. Tillsammans med övriga verksamhetschefer inom avdelningen ingår du även i olika arbetsgrupper samt har gemensamma möten.

Du leder och styr verksamheten resurseffektivt med hög kvalitet mot uppsatta mål. Du arbetar med budget, prognos och ekonomisk uppföljning och du ser den självklara kopplingen mellan dessa frågor och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. Till din hjälp på boendet finns en administratör. På varje våningsplan finns teamombud som ansvarar för den dagliga planeringen. Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation och IT.

Som ledare skapar du goda förutsättningar för delaktighet för medarbetare, närstående och våra äldre i ditt arbete med utveckling av verksamheten. För att lyckas och trivas i tjänsten, ser vi att du är en engagerad, tydlig och trygg ledare. Du brinner för ledarskap och att göra skillnad. Vi värdesätter att du är lyhörd och coachande och vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har arbetat minst ett par år som ledare med personalansvar. Är din ledarerfarenhet från äldreomsorgen så är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete med budget, prognos och ekonomisk uppföljning. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom ledarskap och organisationsutveckling samt utbildning och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis sociala omsorgsprogrammet/socionomprogrammet, personalvetarprogrammet, fysioterapeututbildning eller sjuksköterskeutbildning.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system, t ex Siebel, Heroma, Hypergene, Flexite är meriterande.

Som ledare tar du ansvar, driver ditt arbete framåt och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas. Du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv och förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både personal, brukare och anhöriga trivs. Som person är du flexibel, lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att både se möjligheter i förändringar och fokusera på rätt saker


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta tillförordnad områdeschef Ann-Sofie Lindroth, 018-727 25 65

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Fysioterapeuterna, Ellen Pernler 018- 727 69 56
Sveriges Arbetsterapeuter, Katarina Rydberg, 0738-66 58 49
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44
Kommunal Sektion Uppsala, 010-442 88 16
Vårdförbundet, Kristina Lundmark, 018-67 70 47

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Verksamhetschef till Västergården vård- och omsorgsboende

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb