ledningsjobb.se

Uppsala kulturskola

Uppsala kulturskola söker en verksamhetsledare El Sistema!

Tjänsten innebär stora möjligheter att i samarbete med El Sistemapedagogerna påverka den framtida utvecklingen av El Sistemaverksamheten inom Uppsala kulturskola organisatoriskt och pedagogiskt, liksom även möjligheter att utvecklas vidare inom Uppsala kulturskolas verksamhet.

Uppsala kulturskola är den kommunala kulturskolan. Vi startade som kommunal musikskola 1956 och blev kulturskola 2016, med bild, dans, teater, musik och bild & form. Vi finns för alla barn och ungdomar 6 - 20 år i Uppsala. Vårt El Sistema Uppsala har verksamhet på tre skolor i Stenhagen och Gottsunda, med fiol, cello, träblås och bleckblås. Vi har 2 750 elevplatser, ett 70 - tal högskoleutbildade pedagoger, tillgänglighet över hela kommunen, stor orkester - och körverksamhet och stor genrebredd.

Läs mer om skolan här (http://www.uppsalakulturskola.se)

Ditt uppdrag
Uppdraget innebär verksamhetsansvar för El Sistema Uppsala, som ingår i Uppsala kulturskola. Tjänsten kan eventuellt kombineras med pedagogisk verksamhet eller annat uppdrag inom Uppsala kulturskola. I ditt ansvar ingår planering och utveckling av El Sistema Uppsala i samarbete med El Sistemapedagogerna, lokalfrågor, kontakt med skolor och skolledningar, lärare och personal inom skola och fritid, föräldra - och elevkontakter. Utifrån hur organisationen utformas från hösten 2020 kan tjänsten också innehålla personal - och budgetansvar. Du rapporterar till kulturskolans ledningsgrupp.

Din bakgrund
Vi söker dig som har pedagogisk examen från musikhögskola eller annan högskoleutbildning som bedöms meriterande för tjänsten, alternativt adekvat ledarskapsutbildning. Meriterande är ledarutbildning inom adekvat verksamhet med fokus på musikpedagogisk verksamhet eller kulturverksamhet. Även instrumentalpedagogisk examen på instrument som ingår i El Sistema Uppsala, t ex fiol, cello, träblås, brass är meriterande.
Vi vill att du har erfarenhet av ledarskap i någon form med anknytning till kulturskola eller annan skolverksamhet. Vi ser gärna att du har arbetat som pedagog vid musik/kulturskola eller inom El Sistemaverksamhet/musikprojekt inom grundskola. Önskvärt är att du har erfarenhet av orkester/körverksamhet inom musik/kulturskola.
Arbetet kräver att du har goda kunskaper inom IT-området och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Meriterande är om du har språkkunskaper i andra språk än svenska.

Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Bo Frick, kulturskolechef, 018-727 20 77 (#)

Facklig företrädare: Lärarförbundet Andreas Kreuger, 070 - 555 70 32.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande sju avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola och Offentlig konst. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Verksamhetsledare El Sistema Uppsala

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb