ledningsjobb.se

Verksamhetsspecialist

Ansök nu

Verksamhetsspecialist

Vill du vara med och bidra till löpande verksamhetsutveckling och effektivare arbetssätt? Vi på trafikförvaltningen söker nu en kommunikativ verksamhetsspecialist som tycker om att arbeta operativt.

Om tjänsten
Vi söker en kundorienterad och kommunikativ verksamhetsspecialist för  fastighetssystemet Property management Unit4, Fastnet. Som verksamhetsspecialist blir din främsta uppgift att ansvara för att säkerställa att systemet möter verksamhetens behov gällande bland annat funktionalitet, men också i enlighet med satt förvaltningsplan. Tillsammans med ett tiotal kollegor inom sektion fastighet utgör du navet i arbetet med utveckling, förvaltning och support avseende systemet och du ansvarar för att systemet säkerställer Trafikförvaltningens intäktssäkring av reklam– och hyresintäkter.

I rollen som verksamhetsförvaltare ingår att;

 • Leda och planera systemets utveckling tillsammans med verksamheten

 • Leda och planera arbetet med fokus på stabil intäktsförvaltning och system-förvaltning genom t.ex. uppgraderingar tillsammans med IT, användarhantering,  registervård och löpande rapporter

 • Vid behov agera kravställare gentemot systemleverantör

 • Bistå användare med first-line support internt, t ex ekonomirapporter

 • Leda och delta i system- och verksamhetsrelaterade projekt

 • Bidra med förbättringsförslag, förändring samt utveckling av systemet

 • Planera och hålla utbildningar internt

 • Ansvara för vissa löpande administrativa och ekonomiska uppgifter inom reskontra/hyresadministration

Vad vi kan erbjuda dig
Vår verksamhet präglas av ett gemensamt engagemang och ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Parkeringsplats finns också i huset. 

Vad vi söker efter
För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har starkt intresse för systemförvaltning i kombination med lyhördhet för verksamhetens behov.

För att lyckas i rollen krävs det att du har

 • Högskoleexamen inom systemvetenskap, ekonomi eller liknande utbildningsinriktning alternativt motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet i motsvarande roll som t ex. systemförvaltare, systemstöd, systemansvarig

 • Minst fem års väl dokumenterad erfarenhet av att arbeta med förvaltning och utveckling av fastighetssystemet Property Management unit4, Fastnet, inom fastighetsbranschen

 • God kännedom om samt förståelse för hur ekonomisystemet Agresso fungerar och kan integrera med systemet Fastnet.

Det är meriterande om du även har

 • En relevant teknisk kunskap kring test- och kravmetodikkompetens inom verksamhetsnära ekonomiprocesser

 • Vana av att jobba i projektform som projektledare och har erfarenhet av att både leda och delta

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som drivs av att lösa problem, är noggrann samt har en hög samarbetsförmåga.

Du har ett intresse för att bidra till löpande verksamhetsutveckling och effektivare arbetssätt samt har hög stresstålighet. Vidare är du van att arbeta med dokumentation och kan på ett enkelt sätt förmedla ditt budskap till organisationen. Du har även en god förståelse för att IT är ett stöd och möjliggörare för övrig verksamhet.

Information och ansökan
Har du frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Melin, tfn 08-1233 36 56.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare  Annika Winqvist, tfn. 070-7863644. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 23 juni.

Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , tfn 08 123 139 42

Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 3992

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

 Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Nyckelord: Agresso, Property Management, Fastnet, Systemförvaltare, Systemansvarig, Systemstöd, IT-stöd

Dela detta jobb

Verksamhetsspecialist

Trafikförvaltningen, Region Stockholm