ledningsjobb.se

Verksamhetsutvecklare LEAN

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-07

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare LEAN

Söker du en ny jobbutmaning? Då kanske tjänsten som verksamhetsutvecklare hos oss är rätt för dig! Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår produktionsverksamhet till nästa nivå med fokus på hållbarhet och bekymmersfri energileverans till alla göteborgare.

För att fortsätta arbetet med verksamhetsområde Produktions effektiviseringsarbete kompletterar vi nu organisationen med en ny verksamhetsutvecklare. Uppgiften blir att med ett helhetsperspektiv koordinera och samordna våra olika enheters arbete med att effektivisera och att sätta fokus på värdeskapande aktiviteter i våra processer. Våra chefer har ansvar för verksamhetsutvecklingen men de har inte alltid möjlighet att lägga den tid som behövs för att få bra framdrift i effektiviseringen. Vi behöver dig för att lyfta perspektivet som ser till den övergripande nyttan och helheten för verksamhetsområdet. Du kommer att tillsammans med chefer och medarbetare utveckla av metoder och arbetssätt för verksamhetsområdet inom givna ramar och gemensamt utarbetade verksamhetsmål. Genom tillämpning av LEAN-metodiken kommer du att leda arbetet med att kartlägga och utveckla våra processer ur ett värdeflödesperspektiv och på så sätt minimera icke värdeskapande aktiviteter.Vi jobbar enligt Produktionslyftets modell med att införa LEAN-verktyg och metoder i syfte att minimera slöseri. Vi utgår från våra behov och utmaningar och kallar det Produktionslyftet 3P (Pl3P).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att:

  • arbeta för hela verksamhetsområdet i enlighet med verksamhetsområdets mål, ägarnas krav, kundernas förväntningar och lagar/avtal/policys samt verka för en positiv utveckling för koncernen som helhet
  • initiera och driva process- och verksamhetsutveckling
  • stödja verksamheten i utveckling av arbetssätt och enhetsöverskridande rutiner för att effektivisera våra processer och hitta gemensamma arbetssätt
  • vara engagerad i övergripande frågor och strategier för avdelningen och verksamhetsområdet
  • samordna och utveckla verksamhetsområdets Pl3P-arbete
  • entusiasmera, informera och utbilda verksamhetens medarbetare inom Pl3P.

Befattningen är bred och vi söker dig som är en god ledare då jobbet ställer stora krav på att leda/samordna andras arbete utan att du är formellt chef.  Du är en duktig kommunikatör då tjänsten innebär frekventa kontakter såväl internt som externt. Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling, process- och kvalitetsarbete samt förändringsledning. Meriterande är om du har erfarenhet av LEAN eller liknande metodik. Du har examen från högskola motsvarande 180 hp eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig.

Tjänsten är placerad på avdelning Drift & Anläggning och din chef blir Daniel Eklund. Daniel - varför ska man söka jobbet som verksamhetsutvecklare?

-Drivs du av förändring, utveckling och möjligheten att påverka -  då är detta tjänsten för dig! Vi är inne i en intensiv period där vi anpassar verksamheten för framtidens utmaningar inom flera områden där du som verksamhetsutvecklare får en central roll. Du blir en del av vår ledningsgrupp men arbetar för hela Produktion och med förbättringar som ibland även sträcker sig utanför verksamhetsområdet. Med mig som chef så arbetar du uppgiftsbaserat och inte så detaljstyrt. Inom ramen för uppdraget utför du uppgifter under stort eget ansvar och vid behov stöttar jag och mina enhetschefer.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-07-07

Kontaktpersoner
Daniel Eklund, avdelningschef
tfn: 031-627372

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare LEAN

Göteborg Energi