ledningsjobb.se

Verksamhetsutvecklare till Regional utveckling

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till Regional utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård en av regionens tre kärnverksamheter och jobbar till stor del på uppdrag av Sveriges regering. Vi är omkring 200 medarbetare och vi har verksamhet i nästan alla länets kommuner; alla med olika uppdrag som gemensamt syftar och bidrar till hållbar utveckling i länet. Vid förvaltningen finns regionens folkhögskolor och den regionala kulturverksamheten, liksom tillväxtarbetet med projekt- och företagsstödjande verksamhet, miljö- och hållbarhetsarbetet och folkhälsoarbetet, enheten för kollektivtrafik och infrastruktur som även ansvarar för sjukresor, samt kansliet med bland annat de internationella frågorna. En rad verksamheter drivs i annan association än förvaltning, så att möjliggöra och ansvara för ägardialoger och löpande ägastyrning finns med i förvaltningens uppdrag. Vårt arbete genomsyras av den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland 2020-2030, som också kallas för RUS. Visionen för den regionala utvecklingsstrategin är ett Västernorrland, där vi agerar tillsammans för Västernorrlands bästa och tillsammans skapar den handlingskraft som är nödvändig för att tillvarata Västernorrlands alla möjligheter - i dag och i framtiden.

Arbetsuppgifter

För att vi vid förvaltningen Regional utveckling ska lyckas med uppdraget att bedriva och koordinera hållbar regional utveckling i hela länet behöver vi bli ännu bättre på att samordna och utveckla våra interna arbetssätt och processer. Här behöver vi dig. Tjänsten är nyinrättad och den är en logisk följd av att vi under de senaste åren vuxit vad gäller såväl uppdrag som antal medarbetare, och samtidigt har vår projektportfölj aldrig varit större. I samma omfattning har de så kallade horisontella uppdragen vuxit, där hållbarhetsperspektivets tre dimensioner är i fokus för Regional utveckling. Vi finansieras av såväl regionala som statliga medel samt genom projekt. Då förvaltningens uppdrag rör många politikområden, har vi en mycket omfattande ärendehantering, där vi ser behov av samordning och utveckling.

Din roll blir att på ett systematiskt sätt driva förvaltningens kvalitetsarbete och bidra till effektiv organisation. Du arbetar på uppdrag av ledningen, och kommer att vara ett viktigt stöd till verksamheternas chefer i deras arbete med processutveckling och förbättringsarbete. I rollen förväntas du komma med egna förslag på utvecklingsområden, vilket kräver att du har ett helhetsperspektiv och att du är uppdaterad i verksamheternas uppgifter och processer. Genom arbete med att effektivisera processer och arbetssätt inom organisationen vill vi skapa förutsättningar för ett än mer värdeskapande och samordnat regionalt utvecklingsarbete. Du kommer hela tiden vara inkluderad i förvaltningens löpande uppföljning och avrapportering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område, och som har lång erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete i förvaltning på regional eller annan övergripande nivå. Du behöver vidare ha erfarenheter från arbete i politiskt styrd organisation. Uppdraget förutsätter att du är analytisk och strategisk samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
Andra viktiga egenskaper för tjänsten är förmågan att parallellt arbeta med flera frågor och processer, att ta egna initiativ och trivas med att ibland arbeta ensam, men lika ofta vara en i laget.
Tjänsten är placerad i Regionens hus i Härnösand och är direkt underställd regional utvecklingsdirektör.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på Regional utveckling!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Märta Molin

Regional utv direktör

Telefon: 0703888659

E-post: marta.molin@rvn.se

Iwona Jacobsson

SSR Akademikerförbundet

Telefon: +4662019455

E-post: iwona.jacobsson@rvn.se

Stina Nilsson

Vision

Telefon: 0611-84051

E-post: stina.nilsson@rvn.se

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare till Regional utveckling

Region Västernorrland