ledningsjobb.se

Vi söker en

Kvalitetschef för vår verksamhet i Sverige.

Vi söker dig som

Vi söker en drivande person med gedigen erfarenhet av ledarskap, kvalitetskontroll och kvalitetssäkringsarbete med erfarenhet från processindustri. Kompetens inom laboratoriearbete, LEAN, ISO9001, IATF16949 och Core tools (till IATF16949) är meriterande.

För att lyckas med uppdraget krävs att Du:

  • har ett strukturerat arbetssätt
  • är duktig på att bygga tvärfunktionella nätverk
  • är pragmatisk och har god kommunikationsförmåga

 Du har en relevant högskoleutbildning. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Resor i tjänsten kan förekomma.

Om tjänsten

 Tjänsten är placerad på Höganäs Sweden AB i Höganäs. Du kommer att vara chef över kvalitetssäkringsavdelningen (3 personer) samt kvalitetskontrollavdelningen (28 personer).

I din befattning som kvalitetschef kommer du ha stor inverkan på företagets strategiska utveckling. Du ansvarar för att säkerställa att interna direktiv och regler följs, att leda och fördela arbetet inom avdelningen samt att utveckla underställda chefer, medarbetare och arbetssätt. Du kommer att vara ekonomiskt ansvarig för verksamheten, och ansvarar för budget och uppföljning av denna.

Kvalitetsarbetet inom Höganäs är högt prioriterat och arbetet med att förbättra Höganäs arbetsprocesser och ledningssystem bedrivs i nära samarbete med verksamheten. Tillsammans anpassar och utvecklar vi arbetssätt utifrån kundkrav, företagets direktiv och kvalitetsstandarderna IATF16949 samt ISO9001. En viktig del av uppdraget är att förbereda verksamheten på framtida krav. Höganäs är mitt uppe i en LEAN transformation, där du kommer att ha en nyckelroll för dina avdelningar.

En annan viktig roll är att ansvara för externa 3:e parts-, kund- och leverantörsrevisioner. Avdelningarna stöttar även våra globala koncernsyskon, vilket t ex kan innebära att driva och delta i globala projekt.

Kvalitetskontroll består av ett produktionslaboratorium och ett våtkemiskt laboratorium, där vi analyserar och säkerställer kvalitet på ingående råmaterial, produkter under tillverkning samt slutprodukter. Vi har idag hög kompetens, effektiva analysmetoder och modern utrustning, men vi har vi höga ambitioner och vi arbetar ständigt med att förbättra våra analysmetoder och arbetsprocesser.

Att jobba på Höganäs

Vår ambition är att vara en arbetsplats där du kan utvecklas och känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och det är genom mångfald, samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats. Vi ser alla som arbetar här som ledare, oavsett position, när vi tar oss an de utmaningar världen och vi står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs grundades 1797 och har idag verksamhet i 17 länder. Sammanlagt är vi 2 500 engagerade medarbetare som år 2019 skapade en omsättning på 10,343 MSEK. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Contact person

Mattias Berg

mattias.berg@hoganas.com

Erich Brandner

QES Manager

erich.brandner@hoganas.com

Logo

Vi söker en Kvalitetschef

Företag Höganäs AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-15

Ansök nu

Dela detta jobb