ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Järfälla kommun

Välkommen till Järfälla

Vi för alla framåt!

Järfälla Kommun, belägen endast 20 minuter från Stockholm City, har norra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, till exempel våra akademier som vi är mycket stolta över. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. Som medarbetare i Järfälla Kommun får du även tillgång till ”Förmån Järfälla” som är en webbportal där du kan ta del av ett brett utbud av förmåner, som till exempel biobiljetter och gymmedlemskap till rabatterade priser.

Vårt mål är utbildning med bästa kvalitet

I vårt arbete med att nå vårt mål arbetar vi utifrån tre ledord: professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Vi arbetar med fokus på barns och elevers utveckling, lärande och hälsa. Vi formar en utbildning med utgångspunkt i varje barns och elevs förutsättningar och behov samt i gruppens gemensamma arbete. Allt arbete inom barn- och ungdomsförvaltningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Professions- och kompetensutveckling

Vi ser pedagogerna som den viktigaste pusselbiten för att ge en utbildning med bästa kvalitet. Vi erbjuder därför många olika möjligheter till professions- och kompetensutveckling. I samarbete med Södertörns Högskola driver vi övningsskolor för lärarstudenter och ett centrum för professionsutveckling för lärarstudenter, forskare och lärare. Vi har vår egen Medarbetarakademi som vänder sig till medarbetare som vill ta ett större ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling. Vår ledarskapsakademi är en chefsförberedande utbildning som har fokus på att utveckla deltagarnas kompetens inom ledarskap. Inom våra för-och grundskolor arbetar vi även mycket med nätverk för att tillsammas utveckla vår verksamhet.

Satsning på barn- och elevhälsa

Järfälla kommun har en centralt organiserad elevhälsa med stor tillgång till kuratorer, psykologer och skolsköterskor. Järfälla har också ett förskole- och skolstöd som driver skolutveckling och erbjuder kurser, utbildning och handledning till all personal inom våra förskolor och grundskolor i Järfälla.

Rörelse för bättre hälsa och inlärning

I Järfälla pågår ett forskningsprojekt under en treårsperiod med syfte att undersöka om det är möjligt att öka inlärningen i de teoretiska ämnena matematik och svenska med hjälp av återkommande pulshöjande aktiviteter. Syftet är också att bidra till högre måluppfyllelse, öka elevernas arbetsminne och välmående samt att minska stress. Eleverna genomför, förutom ordinarie undervisning i idrott och hälsa, två 30-minuterspass med pulshöjande aktiviteter.

Vi för Järfälla framåt, vill du vara med?

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

4700

Huvudkontor

Järfälla

Adress

Riddarplatsen 5, 177 30

Webbplats

language

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Jessica Westergren

Kolarängskolan

Johan Nyström Hjertvinge

Järfälla barn- och elevhälsa

Frida Grenholm

Förskolelärare på Teknikvägens förskola , Kallhäll

Vad fick dig att söka jobb hos oss?  

Under min lärarutbildning hade jag min Vfu på några olika skolor i Järfälla kommun. Jag trivdes väldigt bra och fick god kontakt med lärarna. På min sista vfu fick jag erbjudande om jobb och tackade ja. Jag bodde även i kommunen och hade små barn som jag behövde närhet till för att lämna och hämta. En fördel med yrket är ju just det att det finns skolor över hela landet. Nära om du vill och behöver det eller längre bort om man vill få lite distans. Idag bor jag i Enköping och jobbar ändå kvar i Järfälla.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Jag har bytt arbetsplats inom kommunen en gång. Vi blev övertaliga på skolan jag var på och fick då hjälp med att komma till en annan skola i kommunen och här är jag fortfarande kvar. Att jag stannar kvar här har många orsaker. Jag har fantastiska kollegor som stöttar och delar med sig, föräldrar som förstår att skolan är viktig, ett jättebra elevhälsoteam som stöd och en ledning som hjälper oss att växa och utvecklas om vi vill det. Kommunen har också i omgångar utvecklande projekt som intresserar mig.  Nu har vi tex seminarier med våra lärarstudenter i kommunen så de får möjlighet till en närmare kontakt med verkligheten utifrån den teori de läser på högskolan. Givande för dem men också för oss.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Jag rekommenderar absolut min arbetsplats. Här har vi engagerade trevliga kollegor med hög arbetsmoral och som sätter stor vikt vid sin profession.  Vi har kommit långt inom digitaliseringen, försöker hålla nere elevantalet i grupperna, jobbar kollegialt och har en ledning som lyssnar in och är professionell. Det är många som arbetat här i många många år och det säger ju en hel del.

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?  

Träffade en rektor på BETT mässan i London våren 2013 som tyckte jag skulle söka.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Har haft en spännande och utvecklande tillvaro.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?

Självklart, tycker Järfälla är en bra kommun och skolkommun.

 

 

 

 

Vad fick dig att söka jobb hos oss?

Jag hade min praktikplats under utbildningen och blev så imponerad över min handledare och pedagogernas förhållningsätt till de kompetenta barnet. De såg barnen och deras förmågor och erbjöd verksamheten utifrån detta. Jag blev imponerad över deras närvaro och engagemang i barngruppen därför var det självklart för mig att söka jobb i Järfälla.

Varför har du valt att stanna hos oss?

Jag har valt att stanna i Järfälla därför att jag som anställd får möjlighet att utvecklas, blir lyssnad på av min ledning och känner att jag har ett stöd i nätverket runt omkring min yrkesroll. Exempelvis har vi ett nära samarbete med experter som specialpedagoger och barnpsykologer och detta är så viktigt i de svåraste delarna av yrket. Det finns ett driv i Järfälla kommun att utveckla människor i sin yrkesroll och detta tycker jag är viktigt.

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? 

Om Ja, varför? Ja jag har och kommer att fortsätta rekommendera Järfälla kommun som arbetsgivare därför att jag tycker att det finns en bra organisation från chefer till oss som arbetar. Det finns en närhet och ett gott samarbete för familjer i Järfälla och särskilt kring barn i behov av särskilt stöd. Det finns ett driv och en vilja att lära nytt och utvecklas i de pedagogiska arbetet och den resan är rolig att vara med på.

 

 

 

 

Missa inga jobb från Järfälla kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor