ledningsjobb.se

 

  Surahammars kommun

Välkommen till Surahammar 
                - För barnens skull

Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. 

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer! Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

Varför Surahammar?

Surahammars kommun är belägen i det natursköna Västmanland. Vi är en nytänkande kommun som erbjuder fantastiska möjligheter. Vi har ett rikt kulturliv och erbjuder det mesta inom föreningsliv och aktiv fritid. Surahammars kommun erbjuder en väl fungerande service med bra kommunikationer till exempelvis Västerås och Stockholm.

Vår pedagogiska verksamhet finns i våra tre tätorter Ramnäs, Virsbo och Surahammar. Den omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och fritidsgård. I kommunen har vi skolor och förskolor som arbetar tätt tillsammans med en gemensam vision och erbjuder en hög kvalité på våra verksamheter. Vi har många kompetenta och engagerade lärare och Surahammars kommun har högst antal lärare med behörighet i länet.

Glädjande siffror för Surahammars kommun – flest behöriga lärare i länet

Surahammars kommun har högst antal behöriga lärare i länet: 

Enligt ny statistik från Skolverket är andelen behöriga lärare i Surahammars kommun 79% för läsåret 2017/2018, vilket är en ökning med 3% från förra läsåret. Det placerar kommunen på en förstaplats i länet och högt över snittet i hela landet. Conny Ström, skolchef på Surahammars kommun, ser mycket positivt på detta. – Det är väldigt glädjande att det har skett en ökning och att vi ligger så bra till i länet.

Dessa siffror visar att Surahammar är bäst i Västmanlands län, samtidigt som de med god marginal ligger över snittet i hela landet som är 71%. Utvecklingen beror mycket på den goda arbetsmiljö som finns i skolorna i Surahammar. – Faktorer vi har som påverkar är bra löner, bra chefer och bra medarbetare. Framför allt har vi en god arbetsmiljö som skapar förutsättningar för en bra arbetsplats, säger Conny.

Att det redan finns så pass många behöriga lärare i kommunen lockar just fler behöriga lärare. – Att ha många behöriga lärare skapar mycket bättre förutsättningar vid rekrytering av nya, säger Conny.

Artikeln är tagen från Mynewsdesk

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

1000

Huvudkontor

Surahammar

Sociala medier

Surahammars kommun i sociala medier

Missa inga jobb från Surahammars kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor