ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefer flirtar gärna på jobbet

Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet och självfallet visar vi också känslor på arbetsplatserna. Vi gråter, skrattar och kramas men endast två procent uppger att de flörtat med chefen. Samtidigt uppger var fjärde manlig chef att de någon gång flörtat med medarbetare.

Men vi har även konflikter på jobbet och särskilt inom media och kultur och i byggbranschen där var tredje uppger att de snackar skit om chefen. Detta fram går av Manpowers Work Life-undersökning, där drygt 8 000 personer i Manpower-panelen svarat på frågor om arbete och karriär.

Undersökningen visar att endast en av tio anställda önskar att de hade en närmare personlig relation med sin chef och detsamma gäller för cheferna: nio av tio vill inte ha en närmare relation med sina medarbetare. Samtidigt uppger 20 procent av cheferna, och hela 24 procent av de manliga, att de flörtar med medarbetarna medan mycket få av medarbetarna flörtar med sin chef. Flörtigast är man i reklam/PR/marknadsförings-branschen medan homogena branscher och arbetsplatser som t ex byggbranschen och hälso- och sjukvård flörtar i betydligt mindre omfattning.

Konfliktrelaterade känslor är också vanliga. Bråk, skitsnack och mobbning är relativt utbrett men även här skiljer det sig åt mellan branscherna. Inom både media- och kulturbranschen och byggbranschen är det ”bråkigt” – 36 procent i mediebranschen snackar skit om chefen och 22 procent av byggcheferna har skrikit åt sina medarbetare.