ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Medarbetare efterlyser mer stöd från chefen

En undersökning från Mindjet visar att 53 procent av medarbetarna som arbetar på kontor gärna vill bidra till att göra arbetsgivaren mer framgångsrik.

Många medarbetare känner ett ansvar att bidra till organisationens lönsamhet när tiderna är tuffa, men en stor andel av dem anser sig sakna den motivation och inspiration som krävs för att bidra till ökad framgång för hela organisationen.

33 procent av medarbetarna är beredda att ändra sitt arbetssätt om det kan bidra till arbetsgivarens framgång. Drygt tio procent saknar den motivation som krävs för att lyfta sitt arbete till nästa nivå.

En tredjedel av cheferna har svårigheter i att motivera sina medarbetare. Svenska medarbetare är dock mer motiverade än sina brittiska kollegor. I Storbritannien är drygt 20 procent av medarbetarna inte motiverade att bidra till att öka sin arbetsgivares framgång genom att göra en riktigt bra insats på jobbet. För drygt en tredjedel av medarbetarna är bristande resurser och bristande ledarskap faktorer som bidrar till att de inte kommer till sin fulla rätt på jobbet. 23 anger stress som ett skäl, medan 16 procent anger otydlig kommunikation mellan chef och medarbetare som en motivationssänkande faktor.