ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Närvaro och synlighet på jobbet avgörande- även när distansarbete tillåts

Forskning som genomförts på London Business School och University of California visar att företag som ger sina medarbetare möjlighet att arbeta på distans ofta missgynnar dem som tar vara på möjligheten att arbeta utanför kontoret.

Det är forskarna Kimberly Elsbach och Daniel Cable på University of California och London Business School som har forskat på vilka signaler distansarbete sänder ut till chefer och kolleger. De har observerat, intervjuat och utfört kontrollerade experiment för att se hur företag värderar sina anställdas insatser.

Särbehandlingen av distansarbetande medarbetare sker ofta på ett omedvetet plan, cheferna är sällan medvetna om sitt beteende. Forskarna har kommit fram till att de medarbetare som i huvudsak arbetar från kontoret bedöms vara pålitliga och ansvarstagande, utan att för den sakens skull prestera bättre än medarbetarna som jobbar på distans.

Forskarna rekommenderar företag som vill undvika att missgynna sina distansarbetande medarbetare att utvärdera individens insats utifrån tydliga mål och vara medveten om den undermedvetna värderingen av fysisk närvaro på arbetsplatsen. Trots att många företag förser sina medarbetare med teknik som möjliggör distansarbete värderas fysisk närvaro på arbetsplatsen alltså fortfarande högt.