ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Tre beteenden du bör undvika som chef

Ledarskapsförfattarna och konsulterna Muriel Maignan Wilkins och Amy Jen Su har utvärderat vilka beteenden du bör undvika som ledare. Det finns många beteenden som skapar oroligheter i ett företag. Nedan har vi listat tre av de vanligaste negativa beteendena hos en ledare.

Negativt kroppsspråk
Axelryckningar, suckar och negativa blickar. Det må vara små nyanser men vi människor kan tolka och uppfatta negativa kroppsspråk fort. Tonläge har också en betydande roll i hur du uppfattas som ledare. När du talar undvik att låta sarkastisk eller kritisk. Du kanske inte gör det medvetet men det är viktigare än man tror att ha ett öppet och positivt tonläge.

Förhöra eller avbryta
Det är viktigt för en ledare att skapa en obekymrad och kreativ arbetsmiljö. Som medarbetare måste man kunna föra fram sina idéer fritt, vilket föder innovationskraft och kreativitet. Låt medarbetarna prata till punkt även om det gäller halvhjärtade idéer - snart kommer kreativiteten löna sig.

Självmotsägelser
Det är avskräckande att ha en chef som har ”två ansikten”, eller en som inte lever som han eller hon lär. Jättecharmig vid ledningsgruppsmöten men respektlös gentemot underställda - det är en typ av beteende som fort ogillas på en arbetsplats.