ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vem är mest engagerad på jobbet?

Högpresteraren må vara många chefers ”favorit” på arbetsplatsen, och gärna den person på arbetsplatsen som chefen är mest engagerad i. Men är känslorna ömsesidiga? Ny forskning visar att det oftast är medelmåttan som höjer stämningen på arbetsplatsen och trivs mest.

Medelmåttor är helt enkelt mer engagerade i sitt jobb. En medelmåtta är motiverad och mer hängiven sitt jobb än den som är mest presterande. De som får minst uppskattning och uppmärksamhet är i regel högpresteraren, åtminstone är det så som denne uppfattar sin chef och arbetsplats.

Istället är det lågpresteraren som ser till att trivseln på arbetsplatsen höjs. Denne kan till exempel vara ansvarig för kaffekokandet och äga sig åt små trivselfaktorer som gör att folk känner sig mer hemma. Det handlar om att kompensera för sina brister på andra sätt, exempelvis genom sin sociala kompetens.

Hur ska man då göra som chef för att få den högst presterande att känna att det är kul att gå till jobbet? Oftast vill hon eller han ha ökat ansvar, eller få se vad i arbetsplatsens framgångar som hon eller han står bakom. Det handlar som ledare om att ge dem beröm och uppskattning för vad de gjort och visa dem att det är rätt arbetsplats som de hamnat på!